Sobre l’afer dels aparcaments de la Sínia

0
Acord ERC_logo_2015

L’Equip de Govern ha rectificat en la seva intenció de reservar 25 places d’aparcament de la Sínia, que ja no seran de zona blava, sinó vermella. Ja no seran places de pagament (1 cèntim/minut) sinó que s’hi podrà aparcar gratuïtament per temps limitat. És una rectificació que s’ha produït arran de les crítiques rebudes per aquesta decisió valenta i agosarada.

Cal dir que al nostre parer no s’ha arribat al fons del debat, que és el motiu pel qual es va prendre la decisió. Contra tot el que es pugui pensar, la motivació sorgia de la demanada de rotació d’aparcament per tal d’accedir amb més comoditat al centre del poble, de manera que tots puguem dur a terme la nostra activitat: comprar, anar de visita, esmorzar o el que sigui, sense que ens resti temps aparcar.

La Sínia, com sap tothom, en moltes hores del dia està en plena ocupació. Molts vehicles hi arriben a primera hora i marxen al vespre. Tothom sap que hi ha places d’aparcament una mica més allunyades per aquest tipus de vehicles (5 minuts del nucli), i que cal reservar espai pels que només s’acosten al centre només uns quants minuts. Aquí hi entra el debat de si triar zona vermella o zona blava. Per alguns, la zona vermella ja compleix l’objectiu, mentre que per d’altres, la blava baix cost –el que tenim a la Garriga– ja inhabilita la picaresca d’anar canviant periòdicament l’hora d’arribada a l’aparcament.

Com sigui, l’Ajuntament ha decidit rectificar. Hem pres una decisió encara més valenta que la inicial, perquè davant les opinions de la ciutadania, els governs sensibles actuen; això sí, amb la consideració que, si la picaresca s’implanta a la zona vermella, podrem fer marxa enrere i tornar-nos a plantejar la blava.

Una darrera consideració: la remunicipalització de serveis és una reflexió que al nostre grup li sona molt bé. Però ens sona bé fer-la sempre amb absoluta responsabilitat i transparència. La plantilla de persones que treballen a l’Ajuntament és limitada i sempre que ens plantegem noves tasques, cosa que fem sovint, cal madurar-les i, sobretot, garantir-ne la viabilitat. Si ens embarquem en grans projectes de remunicipalització i tots els engeguem al mateix temps, ens trobarem experimentant en molts àmbits i això es pot girar en contra de tothom, res més lluny de les nostres intencions.

Acord + ERC la Garriga

Article anteriorPosicionament de la CUP davant les places de zona blava previstes a la Sínia
Article següentUna Nit dels Aparadors pel record

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.