Posicionament de la CUP davant les places de zona blava previstes a la Sínia

0
CUP la_Garriga_01

Al passat Ple es va aprovar «l’inici de l’expedient de licitació, plecs de clàusules administratives particulars i de prescripcions tècniques per la gestió de les zones d’aparcament regulat del municipi de la Garriga», amb els vots favorables del govern municipal, el de SI i els dos de la CUP.

Vam reclamar cada vegada que es contemplés estudiar si es podia municipalitzar el servei. Com és habitual no és que no es trobés bé municipalitzar-lo, sinó que ni tan sols es va tenir en consideració. Resignats en aquesta fase, vam entrar a discutir els plecs, als quals vam fer algunes aportacions que van ser recollides en el document final que es va aprovar al Ple, com ara l’eliminació de redactats ambigus que no deixaven clar que l’empresa s’havia de fer càrrec efectivament del manteniment i que en l’adjudicació de punts per a les ofertes presentades pesés més la conversió dels llocs de feina en indefinits que no pas quina empresa regalava més tiquets.

Els plecs inclouen moltes coses, però hi ha un cert rebombori per un fet concret: la previsió de 25 places de zona blava a l’aparcament de la Sínia. Malgrat que vam votar-hi a favor, en totes les comissions en què s’ha discutit aquesta qüestió ens hem mostrat favorables a què no s’hagi de pagar a la Sínia, que no hi hagi cap zona de cap color i que si s’han de pintar places d’aparcament d’algun color, en tot cas, que siguin de vermell (si això afavoreix la rotació en un pàrquing que acostuma a omplir-se cada dia per persones que l’utilitzen per anar al CAP, a comprar, etc.). A la darrera entrevista a Ràdio Silenci així ho vam reiterar. El fet que, tal com diuen els plecs «l’Ajuntament podrà modificar, previ acord de l’òrgan de contractació competent, les zones i el nombre de places afectades pel servei» ens feia pensar que la decisió és perfectament reversible i per això no vam acabar votant negativament (oimés quan havíem participat de la modificació dels plecs i s’havien acceptat les esmenes).

El govern municipal té el mal costum de no fer massa cas (sovint gens) del que proposa i exposa l’oposició. Ni la municipalització ni el que semblava que finalment s’acordaria com a zona vermella ha estat tingut en compte. Per tot això, per part nostra, i malgrat que el vot afirmatiu pugui indicar el contrari, no ho veiem amb satisfacció. Potser hagués estat més coherent votar-hi negativament. Probablement vam equivocar el sentit del vot. Però en tot cas la pressió perquè el Consistori reconsiderés aquesta decisió ha permès la rectificació  a temps per part de l’equip de govern, amb el suport explícit de SI, i també el nostre.

Així mateix, tot plegat s’emmarca en qüestions més àmplies que tampoc s’han abordat com caldria: el debat de la mobilitat al municipi, que va més enllà de polèmiques puntuals en què alguns hi veuen la legítima oportunitat electoralista de sucar-hi pa.

CUP la Garriga

Article anteriorRectificació de l’equip de govern: no hi haurà zona blava a la Sínia
Article següentSobre l’afer dels aparcaments de la Sínia
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.