La Fundació Maurí exposa l’evolució de la devoció de les capelletes itinerants

0
Capelletes 01

Coincidint amb la festivitat de Corpus a la Garriga prevista pel cap de setmana del 2 i 3 de juny, la Fundació Maurí organitza una nova exposició sobre les capelletes de visita domiciliària que s’inaugurarà el mateix dissabte dia 2 a les 18:30 h, a la seu de la institució, amb una presentació a càrrec de Joan Arimany i Juventeny, gestor cultural especialitzat en religiositat popular. Es podran veure també l’endemà diumenge, festivitat de Corpus, d’11 a 14 h i de 17 a 19 h.

L’exposició de capelletes itinerants porta per nom “De les capelletes d’ermità a les capelletes de visita domiciliària” i en formaran part prop de vint exemplars d’aquestes peces pròpies de la devoció popular i altres elements associats, que provenen de col·leccions particulars.

La devoció popular té un model de devoció itinerant. Es tracta de capelletes que, en lloc d’esperar els fidels, son elles les que els van a veure. Les imatges religioses, protegides en petites construccions, transiten pel territori rural o urbà català des de fa segles. Fins fa més de mig segle, les transportaven els santers o aplegadors mentre feien la capta per a les seves ermites; en els darrers temps són els veïns d’un carrer o barriada que les traspassen d’una llar i a una altra.

Aquesta exposició és un recorregut per l’evolució d’aquesta pràctica que, sortosament, encara podem admirar i complementa una que tingué lloc l’any 2012 amb un gran èxit de públic.

Capelletes 02

Fundació Maurí 

Article anteriorA les portes del 7è Festival de Jazz de la Garriga
Article següentMil i una activitats per obrir boca per aquest Corpus
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.