A les 19 h, protesta davant l’Ajuntament per la sentència de La Manada

0
Manada 03

Una de les notícies més colpidores i indignants dels darrers mesos torna a sortir dels tribunals de justícia espanyols després que avui s’hagi conegut la sentència en ferm del cas conegut com el de La Manada, en què un grup d’homes varen violar una noia durant les festes de San Fermín de 2016. Els magistrats els han condemnat, finalment, a nou anys de presó per un delicte d’abús sexual continuat, contradient la fiscalia, que demanava una pena de vint-i-dos anys i deu mesos de presó, i de l’acusació particular, que la demanava de vint-i-cinc anys i nou mesos. En ambdós casos, s’acusava els autors d’agressió sexual, delicte contra la intimitat i robatori amb intimidació, però l’Audiència de Navarra ho ha deixat en un delicte continuat d’abús sexual.

Per si això fos poc, i a banda d’altres detalls de la sentència del cas, crida sobretot l’atenció que un dels tres magistrats del tribunal ha emès un vot particular demanant l’absolució de tots els delictes dels cinc acusats, tal i com demanava la defensa, a excepció del robatori del mòbil de la víctima.

Com era d’esperar, les reaccions a la controvertida sentència no s’han fet esperar i les xarxes socials canalitzen com ningú la indignació de la gent, amb publicacions i tuits tan eloqüents com aquest, on compara les penes de diferents casos d’actualitat a l’estat espanyol: 

I, és clar, com a protesta a aquesta incomprensible decisió, ja s’han convocat a diversos municipis d’arreu de l’estat concentracions davant dels ajuntaments, en alguns casos fent una crida a que aquestes siguin en forma de sonora cassolada, com és el cas del CDR de la Garriga. Partits polítics de gairebé tots els colors i entitats de tot tipus també s’han sumat a la iniciativa, que reunirà novament a la plaça un, de ben segur, bon grup de gent indignada amb la justícia espanyola.

No cal dir que a La Garriga Digital.cat ens sumem a la indignació i, per tant, a la protesta.

Manada 02

Article anteriorOdre del dia del Ple municipal d’abril de 2018
Article següentCs diem ‘no’ a la construcció d’un parc per a gossos a tocar del Parc del Patufet de Ca n’Illa
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.