Autocars des de la Garriga cap a la gran manifestació del 15A

0
143

El proper diumenge 15, Espai Democràcia i Convivència, una plataforma que agrupa sindicats i entitats més enllà de l’independentisme, ha convocat una manifestació a Barcelona per denunciar l’existència de presos polítics a l’estat espanyol i exigir-ne la seva alliberació immediata. La protesta tindrà lloc just la vigília del 16 d’abril, quan farà ja sis mesos que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart varen ser empresonats de forma preventiva a l’espera d’un judici sense data, però no els únics ciutadans a qui s’ha privat de llibertat els darrers mesos a una Espanya en clara regressió democràtica: polítics, activistes, cantants o tuitaires, cap dissident sembla lliurar-se de la judicialització.

Espai Democràcia i Convivència vol respondre així a la crida social catalana de bastir un front democràtic que aglutini tot tipus de sensibilitats polítiques però amb l’objectiu comú de pressionar per tal que alliberin els presos polítics i els exiliats puguin tornar a casa, sense renunciar a fer visible una potent protesta ciutadana, ara que els ulls d’Europa i el món estan fixats a Espanya.

A la Garriga s’han habilitat autocars que sortiran des de davant del Caprabo a les 10:30 h en direcció a Barcelona per sumar-se a una protesta que començarà a la plaça d’Espanya a les 12:30 h i es desplaçarà en marxa per l’avinguda Paral·lel fins arribar a les Tres Xemeneies. Els tiquets pels autocars es poden adquirir a La Vienesa i la carnisseria Valldeoriola per 10 euros.

Tot seguit, adjuntem el manifest oficial de l’acte:

«Les entitats, sindicats i organitzacions de la societat catalana que conformen l’Espai Democràcia i Convivència, defensem i compartim els següents valors:

–Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.

–Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques i la polarització social produïda en l’actual situació, del país.

–Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans i ciutadanes, i la cohesió social.

–Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva i, per això, demanem a totes les institucions catalanes, de l’estat i europees que cerquin les formes i espais per al diàleg i la negociació política.

–Fem una crida a la societat catalana a respondre d’una manera pacífica i ferma en defensa de les institucions, del respecte a la diversitat del país i dels drets fonamentals, a favor del diàleg.

–En comprometem a respondre de manera coordinada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i a treballar per la convivència, la cohesió social i el diàleg. Davant d’aquests fets no descartem cap forma pacífica de mobilització i resposta de país.»

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.