Autocars des de la Garriga cap a la gran manifestació del 15A

0
30741717 1331361190343408_1579281654189498060_n

El proper diumenge 15, Espai Democràcia i Convivència, una plataforma que agrupa sindicats i entitats més enllà de l’independentisme, ha convocat una manifestació a Barcelona per denunciar l’existència de presos polítics a l’estat espanyol i exigir-ne la seva alliberació immediata. La protesta tindrà lloc just la vigília del 16 d’abril, quan farà ja sis mesos que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart varen ser empresonats de forma preventiva a l’espera d’un judici sense data, però no els únics ciutadans a qui s’ha privat de llibertat els darrers mesos a una Espanya en clara regressió democràtica: polítics, activistes, cantants o tuitaires, cap dissident sembla lliurar-se de la judicialització.

Espai Democràcia i Convivència vol respondre així a la crida social catalana de bastir un front democràtic que aglutini tot tipus de sensibilitats polítiques però amb l’objectiu comú de pressionar per tal que alliberin els presos polítics i els exiliats puguin tornar a casa, sense renunciar a fer visible una potent protesta ciutadana, ara que els ulls d’Europa i el món estan fixats a Espanya.

A la Garriga s’han habilitat autocars que sortiran des de davant del Caprabo a les 10:30 h en direcció a Barcelona per sumar-se a una protesta que començarà a la plaça d’Espanya a les 12:30 h i es desplaçarà en marxa per l’avinguda Paral·lel fins arribar a les Tres Xemeneies. Els tiquets pels autocars es poden adquirir a La Vienesa i la carnisseria Valldeoriola per 10 euros.

Tot seguit, adjuntem el manifest oficial de l’acte:

«Les entitats, sindicats i organitzacions de la societat catalana que conformen l’Espai Democràcia i Convivència, defensem i compartim els següents valors:

–Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.

–Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques i la polarització social produïda en l’actual situació, del país.

–Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans i ciutadanes, i la cohesió social.

–Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva i, per això, demanem a totes les institucions catalanes, de l’estat i europees que cerquin les formes i espais per al diàleg i la negociació política.

–Fem una crida a la societat catalana a respondre d’una manera pacífica i ferma en defensa de les institucions, del respecte a la diversitat del país i dels drets fonamentals, a favor del diàleg.

–En comprometem a respondre de manera coordinada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i a treballar per la convivència, la cohesió social i el diàleg. Davant d’aquests fets no descartem cap forma pacífica de mobilització i resposta de país.»

Article anteriorEls pressupostos participatius d’enguany augmenten fins els 200.000 euros
Article següentEls garriguencs ens aplegarem novament a Puiggraciós
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.