Els pressupostos participatius d’enguany augmenten fins els 200.000 euros

0
Pressupostos participatius_2019_01

Ahir dijous va tenir lloc a la Sala de Plens la presentació oficial de la iniciativa de Pressupostos Participatius de la Garriga, amb novetats substancials respecte l’any passat. La principal d’elles és l’augment de 50.000 euros en la partida destinada a tal efecte, arribant així a la xifra de 200.000 euros que els ciutadans de la Garriga podran destinar al que considerin més necessari en matèria d’inversió després d’un procés de propostes i votacions que s’engegarà, finalment, dilluns dia 16 d’abril, una setmana més tard del previst inicialment.

El motiu d’aquest retard deriva de la reunió prèvia entre l’equip de govern i els partits de l’oposició, just abans de la presentació oficial, on es va acordar aquest augment de la partida. El regidor de Participació, Albert Benzekry, explicava aquesta decisió remarcant la bona experiència de l’any passat, donada l’alta implicació ciutadana en tot el procés.

Així les coses, les propostes es podran presentar a través de diferents canals: omplint i dipositant en bústies especials les butlletes que es trobaran a un total de deu equipaments municipals; fent el mateix amb les butlletes que es repartiran a totes les llars del poble; i a través del web www.pressupostparticipatiu.lagarriga.cat. A més, també hi haurà l’opció d’assistir a un taller participatiu per a recollir propostes col·lectives, propiciant així la democràcia deliberativa.

Si bé el termini d’aquesta primera fase serà de tres setmanes, seguidament els tècnics municipals n’iniciaran la segona, on es farà una selecció dels projectes que resultarà en 10 o bé 15 finalistes. Finalment, en la tercera fase, els garriguencs podran votar les propostes i, per tant, prendre la decisió final, entre l’octubre i novembre d’aquest any.

Per altra banda, en la mateixa reunió de dijous es va explicar l’estat de les inversions resultants del procés anterior, alguna de les quals, com ara la plantació de nous arbres al poble, ja s’han dut a terme, mentre que d’altres estan encara en fase d’adjudicació, si bé totes s’hauran finiquitat abans d’acabar l’any.

Article anteriorVicent Partal presentarà divendres el seu nou llibre al Patronat
Article següentAutocars des de la Garriga cap a la gran manifestació del 15A
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.