Per què li diuen triomf al que ha estat una clara derrota?

0
Per la_Dignitat_Logo

“De nuevo, el gobierno de España ha vuelto a presumir del 155 por el triunfo del constitucionalismo en Cataluña”. Tenint en compte aquesta agosarada afirmació provinent del PP, ens fem unes preguntes oportunes…

Respectant la normativa electoral espanyola, tenen la majoria absoluta al parlament català, els partits constitucionalistes? El govern va imposar unes noves eleccions per desplaçar als partits independentistes, però ho ha aconseguit? Què interpreta el Gobierno per “triomf del constitucionalisme”? Com qualifica i valora que s’hagi repetit un parlament català decididament independentista i republicà àdhuc comptant amb els vots dependentistes? Ha triomfat el constitucionalisme amb els vots de PP, Cs i PSC? On hi veuen la victòria? La seva teòrica majoria silenciosa s’ha expressat i ha demostrat ser majoria o és, objectivament, una minoria? On és el triomf constitucionalista?

Què suggereixen els resultats del PP?

Tenen 4 escons de 135 possibles però apliquen des de Madrid un antidemocràtic i anticonstitucional 155 que perjudica la societat catalana. Ha rebut el màxim suport a la seva actuació a Catalunya? No. És un evident càstig! Davant aquests paupèrrims resultats, no està actuant com una autèntica dictadura en lloc d’una democràcia real? Ha acceptat el govern els resultats de la seva convocatòria? Empresona líders polítics i de moviments socials només pel fet de ser demòcrates; impedeix la investidura de polítics constitucionalment triats. Això és propi d’un estat constitucional i democràtic de debò o d’un de tipus bananer i dictatorial?

Premsa i polítics internacionals, destacats catedràtics, juristes i jutges diuen que no. Fins i tot alguns experts qualifiquen de prevaricador algun jutge. És un triomf de la democràcia real? Parla el govern en nom de la majoria de la societat catalana o en el d’una evident minoria? On és el triomf del constitucionalisme… i del seu propi grup?

Constitució? Quina interpretació?

Publicat: “El TC va dictaminar que a Espanya qualsevol idea, encara que sigui contrària a la Constitució, es pot defensar si no és a través de la violència”. És coherent l’actuació del govern i dels qui li donen suport amb aquest dictamen? Catalunya defensa les seves idees mitjançant un referèndum democràtic perquè la societat decideixi sobre el seu futur i vota majoria independentista per dues vegades. Com defensa la seva idea l’estat espanyol? El seu Rei, el PP, el PSOE i Cs s’hi oposen. Els grans sindicats espanyols callen, absents. Els comunistes/podemites a Catalunya es marginen. Potser son “demòcrates” desoint el que havia dictaminat el seu constitucional i no acceptant els resultats de dues eleccions legals i constitucionalment celebrades?

Com defensa l’estat espanyol? Amb jutges i policies que son els únics que exerceixen la violència, com s’ha demostrat clarament i que ha condemnat tota la premsa internacional! A això li diuen el triomf del constitucionalisme?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / PREGUNTES OPORTUNES Bloc Facebook Mail

Article anteriorTaller d’emprenedoria ‘Dones i diners: una mirada diferent’
Article següentEl garriguenc Héctor Morales, tercer d’Espanya dels 100 braça
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.