Què hi guanyen els qui creuen en la dependència d’Espanya?

0
Per la_Dignitat_Logo

Segons La Moncloa, el balanç del 155 és totalment favorable, tal i com apunten en un informe propi: ni diners ni estructures pel procés independentista. Però resulta que l’estat espanyol ha aplicat un article 155 anticonstitucional i antidemocràtic, segons nombrosos experts nacionals i internacionals i, de fet, ja abans de fer-ho tenia asfixiades i controlades les finances de la Generalitat. Per qui tingui perspectiva cal recordar que l’origen de l’independentisme és conseqüència del reiterat incompliment de compromisos legals i constitucionals, tant de PSOE com de PP, en els estatuts catalans, així com un flagrant incompliment d’inversions, invasió de competències, recentralització i atacs a la cultura i identitat.

I ara resulta que els qui van crear el problema se senten satisfets de la seva intervenció. Bravo. Han de creure que empresonant líders demòcrates i innocents i desmuntant les estructures del procés anul·laran la digna reacció de bona part de la societat catalana i que un 80% de la mateixa volgués votar. Amb això, opinen que eliminen la ferma aspiració democràtica de dos milions i escaig de votants a Catalunya. Tant els partits com els militants i votants dependentistes consideren que “han guanyat”.

Què ha guanyat l’estat espanyol? Millor imatge interna i internacional de capacitat de resposta política a problemes polítics creats per ell mateix? Demostrar al món la separació de poders i un estil democràtic equivalent al dels països més avançats? Demostrar que disposa de recursos diferents a l’amenaça, la imputació, la por o l’atac a la llibertat d’expressió? Que milions de votants catalans s’il·lusionin per seguir vinculats a un estat, un rei o a uns partits unionistes? Demostrar que respecta escrupolosament l’esperit de la Transició i que ha desaparegut totalment el franquisme i els seus nefasts mètodes? Què ha guanyat l’estat espanyol que sigui elogiable des d’una perspectiva de dignitat democràtica? En tots aquests casos, la resposta és meridianament clara.

Què hi guanyen partits, militants i votants a Catalunya que volen seguir dependent de l’estat espanyol? A la vista de la deriva antidemocràtica i mala gestió en tants camps… viure en un país en clara deriva autoritària i antidemocràtica segons indiquen cada cop més mitjans i comentaristes internacionals? Viure en un estat en suspensió de pagaments que ha demostrat una pèssima gestió en la seva economia, que fa despeses multimilionàries inútils i que ja no pot pagar les pensions? Augmentar el nivell de vida com mereixen pel que generen? Poder gestionar els seus propis recursos de cara a les infraestructures que mereix i precisa? Poder aplicar una avançada justícia social quan l’estat anul·la totes les iniciatives que aprova el parlament català? Novament, respostes idèntiques en tots els casos.

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / PREGUNTES OPORTUNES Bloc Facebook Mail

Article anteriorAdif projecta suprimir 2 passos a nivell de la R3 al seu pas per la Garriga
Article següentGaudir de l’esport en família amb el quart duatló de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.