Què entén l’estat espanyol com “normal” per a Catalunya?

0
Per la_Dignitat_Logo

Asseguren els dirigents del Partido Popular que “la Generalitat ha de tenir un horitzó judicial tranquil”. Però ens preguntem… com és el passat, el present i l’horitzó judicial del PP? Son “polítics”, els problemes judicials del PP? No! I els de la Generalitat? Purament polítics. Conclusió…?

Volen que “tornem a la normalitat i continuïtat”… però què entén el PP per “normalitat i continuïtat”? Seguir acumulant el dèficit fiscal que asfixia a l’economia catalana, el benestar, el treball i el desenvolupament dels catalans? Seguir la “normalitat” d’incompliments, invasió de competències, judicialització de la política i pèrdua de llibertats? Què hi té a dir un català amb dignitat democràtica?

Què justifica que hi hagi un sol català que recolzi Felipe VI?

“Torrent i Colau es neguen a rebre al Rei després de l’agressió policial de l’1-0 i pels seus discursos”; “El Govern espanyol tatxa d’irresponsable i sectària l’actitud dels esmentats càrrecs institucionals en la visita del Rei”. És que potser ha estat molt responsable i neutral l’actitud del rei espanyol amb els votants catalans? Ha dit o fet alguna cosa per parar la irresponsable i sectària interpretació de la Constitució, el creixent incompliment dels estatuts constitucionals, la creixent asfíxia econòmica, la invasió de competències i un llarg etcètera? Què fa o diu perquè la majoria dels catalans el considerin el seu Cap d’Estat? El votarien com a tal si en tinguessin l’oportunitat? És que el govern espanyol ha estat, és, responsable i imparcial, just i a-partidista amb Catalunya? Què ha de pensar un votant amb dignitat democràtica?

Respecta la llei i la Constitució, el sistema judicial espanyol?

“Jutges i fiscals abandonen un acte quan el president del Parlament recorda els presos polítics”. Respecten Fiscalia, Audiència, Suprem i Constitucional l’esperit de la Carta Magna que va votar la societat catalana? La votaria avui, a la vista de com la interpreten i apliquen els jutges? Que hi hagi líders polítics a la presó, ho diu la Constitució o ho interpreta una justícia polititzada i sense separació de poders, segons es desprèn del que es publica?

Quan Amnistia Internacional i mitjans internacionals qualifiquen de polítiques aquestes detencions, a cas no ens demostra que el sistema judicial no respecta la Constitució ni la democràcia ben entesa? Jutges i fiscals no escolten al President d’un parlament legal i constitucional. Està el sistema judicial espanyol per sobre de la democràcia, del poble? Del poble català sembla que sí! En quin tipus de règim polític succeiria això?

El Constitucional va anul·lar el fonamental d’un Estatut constitucionalment elaborat i votat, fet que comporta que Catalunya no té estatut i cosa que no contempla la Constitució espanyola. Algun jutge o fiscal va recórrer aquesta situació i en va imputar als responsables? No! Què pensa i ha de fer un veritable demòcrata amb dignitat?

Quina credibilitat té Espanya en les decisions sobre Catalunya?

“El PP diu que reactivarà grans projectes per a Catalunya”. Recordem les moltíssimes promeses incomplertes en infraestructures? En què ha millorat la vida dels catalans amb el 155 en benestar, llibertat, justícia social o dignitat? En res! I sí al contrari. És digne que encara hi hagi qui creu en l’estat espanyol, que vulgui seguir perjudicant-se amb una dependència creixent i tan negativa?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / PREGUNTES OPORTUNES Bloc Facebook Mail

Article anteriorO sobre com alegrar la vida de la canalla amb càncer
Article següent‘In Crescendo’ presenta disc i espectacle al Patronat
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.