Un 2018 per a la República i les llibertats

0
296

Esquerra Republicana de la Garriga celebra els bons resultats electorals del 21 de desembre. El republicanisme es manifesta clarament, amb un 66% de l’electorat, i consolidem el tarannà independentista –ara republicà– del municipi. Més si tenim en compte la participació del 86% en unes eleccions imposades i il·legítimes, i amb tots els elements en contra per a les opcions republicanes. El més abominable, Oriol Junqueras tancat a la presó. Agraïm els 2.702 vots que han fet confiança a ERC i felicitem la candidatura de Junts per Catalunya pels seus bons resultats. Amb els companys de la CUP i tots aquells que s’hi vulguin sumar, farem la República.

Encetem aquest 2018 amb l’empremta dels dies 1 i 3 d’octubre del 2017. La dignitat del poble manifestada aquelles jornades és la primera pedra d’aquest 2018, culminada pels resultats del 21 de desembre. Vàrem dir que no ho oblidarem mai, i així serà.

La majoria volem la República, i també hem constatat que l’estat espanyol, per tal d’imposar-se a la dissidència pacífica i democràtica, és capaç de denigrar-se i apropiar-se dels drets de tots els seus ciutadans. Per això aquest 2018 ens centrarem en muscular la República, i això passa per la conquesta de llibertats. En primer lloc, garantirem les llibertats dels nostres representants polítics, que no poden exercir els seus càrrecs sota l’amenaça jurídicopolítica, l’exili o el captiveri. Però també defensarem les llibertats de la ciutadania, que ha de poder manifestar-se sense pors ni discriminació de cap mena, amb tots els drets fonamentals per davant: expressió, reunió, informació… i el d’autodeterminació. Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, els presos d’Altsasu, els Títeres desde Abajo o la tuitera Cassandra són exemples materials d’aquesta persecució arbitrària.

La República, els drets i les llibertats, són per millorar les condicions socials del país i el progrés econòmic. La repressió només serveix per estancar el creixement i les conquestes de qualitat de vida. Com a primera força progressista de la Garriga, del Vallès Oriental i del país, el nostre capteniment serà seguir la línia encetada abans de l’aplicació de l’article 155: lluitar per la igualtat d’oportunitats i eixamplar els drets socials bàsics.

Comencem el 2018 molt enrere, però l’hem d’acabar sincronitzats amb els temps que ens pertoquen, a allò que hem votat. Per això caldrà mantenir la mobilització de la gent, com a motor i còmplice dels avenços a les institucions. Entre totes i tots, farem múscul republicà. La democràcia sempre guanya.

Article anteriorJa es pot adquirir la reedició de l’Auca de la Garriga
Article següentReclamem mesures contra l’onada d’incivisme que es viu a la Garriga
ERC la Garriga amb Acord Independentista, coalició al Govern de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.