La Dignitat de votar

0
173

És Digne votar Ciutadans? Arrimadas: “Espero tenir Iceta al meu costat en un Govern constitucional”. A quina Constitució es refereix? La que es va redactar sota pressió militar i, tot i això, es va ratificar a Catalunya? La que ha estat progressivament retallada i (que va començar amb la Loapa) pels successius governs de PSOE i PP? La que és sistemàticament incomplerta per l’actual govern amb el suport incondicional de C’s? La que reconeix Catalunya com a “nacionalitat” però que C’s, PP i PSOE han convertit en “província colonitzada”? La que, com demostren tots els fets, permet un 155 “a la carta” de qui li dona contingut, que humilia, deté líders i castiga milions de catalans? Com seria Catalunya sota una presidència de Ciutadans? Se li han sentit moltes crítiques i declaracions en favor i a favor de l’estat espanyol. Alguna a favor i en favor de Catalunya com a subjecte polític que és i dels seus habitants? Cap! És Digne que C’s rebi un sol vot a Catalunya?

És Digne votar a PSC? Borrell diu que “abans de cosir-les les ferides, s’han de desinfectar” perquè, sinó, és podreixen. Ha afegit que Catalunya és “un país malalt” i que està “en un forat”. Demana a Iceta que “desprocessi el país”… Però qui ha originat i “infectat” aquestes ferides? No va ser Borrell qui va convertir l’A2 (Barcelona / La Junquera) en autopista de peatge quan havia de ser gratuïta? No demostren els fets que el PSOE mai va complir els seus acords amb Catalunya en els estatuts i inversions? Qui va “raspallar” el segon estatut després de ser aprovat per clara majoria en el Parlament? Qui va renunciar al reconeixement de nació per a Catalunya per convertir-la en sots-regió espanyola? Qui decideix el finançament de cada treballador i família a Catalunya, sinó els homes socialistes? Vol “desprocessar” el país! Vol ignorar i castigar la justa demanda de benestar material, democràcia real i justícia social de més de dos milions de catalans? És Digne votar al PS(C)OE amb un historial tan negatiu?

És Digne votar a Colau, Domènech, Comuns? Colau titlla els independentistes “d’irresponsables”. Diu: “la nostra és l’única opció que ofereix una opció viable, seriosa i creïble per superar la política de blocs”. L’alcaldessa de Barcelona repeteix que “no trobaran els comuns a la via unilateral”. És irresponsable reaccionar per dignitat democràtica davant els abusos econòmics, polítics i/o identitaris? Què pot tenir de “viable, seriós i creïble” proposar una confederació i plurinacionalitat que PP, PSOE, C’s i la societat espanyola ni es planteja?

Diu que no trobaran als comuns en la via unilateral… és potser bilateral l’aplicació del 155 i la indignitat, inconstitucionalitat i il·legalitat de la seva aplicació? No eren bilaterals els estatuts i diferents acords que l’experiència ens demostra que l’estat espanyol incompleix sistemàticament? Al no donar suport a la independència unilateral… no s’uneixen als qui apliquen la “dependència unilateral” que tant castiga a tots els qui viuen, treballen i tributen a Catalunya? És DIGNE votar a una opció que, en realitat, no pot complir res del que promet i que es posa al costat amb el seu silenci còmplice de qui oprimeix i nega democràcia?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / PREGUNTES OPORTUNES Bloc Facebook Mail

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.