Setmana hivernal a la Garriga

0
thumb Marti Oliveras 02

La setmana ha començat amb un cel completament net de núvols després d’un cap de setmana variable, en què el dissabte van formar-se alguns ruixats poc importants durant la tarda i el vespre, que al nostre poble van passar amb més pena que glòria, doncs tan sols vam recollir 1 mm.

El dilluns ha despertat  amb domini del sol però amb més fred que dies enrere. I és que les temperatures han baixat clarament després del petit front del cap de setmana: aquest dilluns al matí la temperatura mínima ha voltat els 0ºC als afores del poble, malgrat que al centre de la Garriga no s’ha baixat dels 3ºC. Recordem que dissabte la mínima va ser de 9ºC i diumenge de 6ºC. Una baixada, per tant, contundent.

Ara bé, si avui heu notat fred, prepareu-vos perquè això només és l’aperitiu que tindrem aquests propers dies a Catalunya, especialment a finals de setmana.

La responsable d’aquesta baixada acusada que es preveu és una massa d’aire molt fred provinent de l’Àrtic, que anirà aproximant-se a casa nostra a mesura que avanci la setmana, de manera que el fred més intens l’esperem a partir de dimecres i, sobretot, entre divendres i dissabte. 

Un descens del mercuri que ens portarà, sens dubte, els valors més baixos del que portem de tardor, amb màximes que a la Garriga amb prou feines passaran dels 10ºC tot i el sol. De nit i durant les primeres hores del matí el fred serà rigorós, amb mínimes al voltant dels 0ºC, fins i tot per sota d’aquest llindar de forma puntual.

Sembla clar, doncs, que arribaran les glaçades també al centre del poble.

Aquesta entrada d’aire fred amb la que tancarem el mes de novembre i encetarem el desembre podria portar-nos alguna sorpresa. En parlem.

Entre dimecres i divendres, una lleugera aportació d’humitat en superfície podria afavorir la formació d’alguns ruixats a prop de la costa i al nord-est de Catalunya. Una situació que, de complir-se, amb tant de fred en alçada (-35ºC a uns 5000 m), podria portar algunes nevades fora del Pirineu, a cotes de només 600/800 m.

El que està clar és que si aquestes precipitacions acaben arribant, tindrem la primera enfarinada al Montseny. I no pas massa lluny de la Garriga: entre dimecres i divendres és probable que les muntanyes més altes de la zona despertin de color blanc: Tagamanent, pla de la Calma, Roca Centella… 

En definitiva, doncs, una setmana que es presenta molt interessant. Veurem què dóna de sí tot plegat.

Seguirem la situació i informarem properament.

Bona setmana, salut i méteo!

Martí Oliveras Aumedes 

Article anteriorRemada per la llibertat i la democràcia
Article següentEndarreriment de les obres del carrer Banys
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.