Som conscients de què es votarà el 21D?

0
Per la_Dignitat_Logo

Segons informa El Diario.es, “el Govern espanyol admet que pot promoure una regressió autonòmica en la reforma constitucional”, ja que no tanca la porta al fet que la modificació de la Carta Magna suposi que “el Govern espanyol torni a assumir polítiques públiques essencials”. El desafiament secessionista a Catalunya ha obert una nova etapa que suposa que “algunes polítiques que potser van tenir sentit en un moment inicial de la consolidació de l’Estat de les autonomies, han posat ara de manifest disfuncionalitats i algun resultat dissonant”; “Han estat nombroses les veus –dins i fora del Partit Popular- que han aprofitat la pulsió independentista catalana per promoure un canvi de rumb en la descentralització de l’Estat, especialment en competències bàsiques com l’Educació, amb l’excusa d’un suposat adoctrinament de menors; o Interior, pel paper dels mossos durant l’1 d’octubre”.

La centralització ve de lluny: segueix vigent l’objectiu del Tractat de Nova Planta. Ens trobem, ara ja sense caretes, davant d’un nou 1714 i les seves nefastes conseqüències?

Com han de reaccionar els votants amb dignitat democràtica?

S’ha publicat a diversos mitjans que el Catedràtic de Dret Constitucional, Javier Pérez Royo, declarava que “el conflicte amb Catalunya ja no té una solució jurídica” (…) “va ser el TC el que va trencar el pacte territorial de la Constitució el 2010 i va sumir Catalunya en l’actual desordre, que ningú es deixi enganyar”.

Assistim, doncs, a la primera fase d’una operació d’esterilització del nacionalisme català. La convocatòria electoral del 21D és, per al Gobierno, la primera d’aquestes mesures: “Per aquest motiu els seus agents electorals no siguin els militants del PP, dels quals gairebé no se sap gens, sinó el fiscal general de l’Estat i, a través d’ell, l’AN i el TS. És a ells als quals es confia la tasca no tant de la mobilització de l’electorat propi, com la de dissuasió de la part menys ferma de l’electorat aliè”.

Segons, novament, El Diario.es, hi ha “un escrit de 100 professors de Dret Penal de les diferents Universitats espanyoles, en el qual s’hi diu i argumenta que la conducta dels membres del Govern i de la taula del Parlament no és constitutiva del delicte de rebel·lió o de sedició”.

Quines conclusions podem extreure davant aquestes notícies?

Què es votarà el 21D? Les sigles de partit o el rebuig o l’acceptació de tot un sistema polític d’enorme transcendència? Pot qualificar-se d’Estat de dret un Estat que actua tan sectàriament com l’espanyol i tan fora de la pròpia llei i Constitució? Així ho confirmen catedràtics eminents i aliens a qualsevol ideologia o partit. És digne que hi hagi un sol votant a Catalunya que recolzi qui incompleix la pròpia Constitució, se salta les lleis, vol anul·lar no només la història de Catalunya, la seva identitat, cultura, valors, llengua, sinó la seva pròpia democràcia, benestar, llibertat? Que només té com a arguments a la policia, guàrdia civil, sistema judicial qüestionat? Què es votarà el pròxim 21D? L’Espanya castellana, autoritària i colonitzadora o una Catalunya lliure, democràtica, defensora del benestar que mereix?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / PREGUNTES OPORTUNES Bloc Facebook Mail

Article anteriorPlanta’t un bon bigoti i col·labora amb la causa del Movember!
Article següentPunts de llibre solidaris per ajudar l’Aina
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.