Què és, per a Catalunya, constitucional, legal i normal?

0
Per la_Dignitat_Logo

Catalunya veu com, en quasi 39 anys, no s’ha complert la constitució que va votar i com, per contra, ha anat “mutant”, mètode de Nova Planta. Que s’aconsegueixi l’efecte sense que es noti la manera en una sots regió espanyola, tal i com deien el 1712.

Davant d’aquesta evident deriva que anul·la la democràcia a Catalunya, que perjudica molt greument al benestar de la seva gent, sorgeix un moviment que vol decidir i, en gran mesura, la independència; es demana un referèndum pactat, però l’estat espanyol s’hi oposa sistemàticament, fins que se’n celebra un d’unilateral malgrat la repressió i les agressions policials. Aquest, es qualifica d’il·legal pels qui ja fa temps que són il·legals en diferents camps.

Poc després, la majoria dels líders democràticament triats al Parlament català escolten la ciutadania i aproven l’establiment de la República Catalana, però l’Estat espanyol reacciona amb l’article 155, saltant-se encara més la seva pròpia llei –segons apunten la majoria de juristes objectius-, intervenint les finances, la Generalitat i enviant a presó els polítics i líders socials per “ser demòcrates”. Ho fa en nom d’una constitució i legalitat que el mateix govern no respecta i diu que tot “tornarà a la normalitat si el parlament torna a la normalitat constitucional, a la legalitat”.

Això què ens suggereix?

D’acord amb la dignitat democràtica, cal considerar que allò constitucional, legal i normal és ignorar la constitució que van votar els catalans per aplicar la molt subjectiva i sectària interpretació que fa l’Estat espanyol a través d’un tribunal aconstitucional i dirigit? Ho és incomplir sistemàticament les inversions aprovades per a Catalunya? Ho és arribar a un dèficit acumulat de més de 300.000 milions d’euros que tant benestar i desenvolupament ha impedit i impedeix a la societat catalana i impossibilita una justícia social avançada? Allò constitucional, legal i normal és anul·lar tot el que aprova el parlament català a favor i benefici dels seus representats? Ignorar el que desitja el 80% de la població per expressar-se de forma democràtica i pacífica?

És constitucional, legal i normal utilitzar exclusivament la Guàrdia Civil i la policia contra les famílies (persones grans i nens inclosos), només per voler votar en un referèndum enlloc d’oferir propostes com va fer Anglaterra amb Escòcia i permetre votar? Saltar-se lleis de tot tipus per enviar a presó als polítics que compleixen el seu programa i a líders que promouen només la manifestació pacífica? Segar a Catalunya la seva història, cultura, llengua i valors per sotmetre-la com una colònia castellana? Ignorar tots els demòcrates catalans i atemptar contra la més elemental dignitat? Això és el constitucional, legal i normal que volen per als habitants de Catalunya el PPC, PSC, C’s i, en tant no es decideixin, CSQP? Això és el que desitgen els seus militants i votants per a ells i per a tots els que viuen, treballen i tributen a Catalunya i per a les seves famílies?

Què ha de fer un votant amb dignitat? Acceptar com a normal el que és anormal? Què és el lògic? Optar per una independència possibilista… o per una dependència creixent i negativa?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / PREGUNTES OPORTUNES Bloc Facebook Mail

Article anteriorCs la Garriga volem saber què ha costat el viatge de l’alcaldessa a Brussel·les
Article següentRosa Oliva inaugura la nova exposició de quadres a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.