La setmana més freda del que portem de tardor a la Garriga

0
Marti Oliveras_02

Comencem una nova setmana i ho fem amb estabilitat però amb un canvi radical en les temperatures, i és que en qüestió de dos dies hem passat d’anar gairebé en màniga curta a migdia, amb màximes molt agradables, a un ambient força més fred, ja de plena tardor, a les acaballes del cap de setmana, però sobretot avui.

El dilluns ha despertat, doncs, ben fred, i aquesta serà la tònica dels propers dies al nostre poble i a tot el país perquè la massa d’aire fred que tenim damunt nostre no té ganes de marxar. És més, entre dimecres i dijous una petita bossa d’aire encara de menys temperatura farà que els termòmetres toquin fons, de manera que durant la segona meitat de la setmana esperem els mercuris més baixos del que portem de tardor a la Garriga, amb un ambient fred, més hivernal que no pas de tardor, que ens obligarà a recuperar dels armaris els abrics més gruixuts, les bufandes i els guants.

Amb tot, les màximes amb prou feines arribaran als 15ºC, tot i el sol, i les mínimes se situaran al voltant dels 5ºC tan sols, fins i tot per sota entre dijous i divendres quan, probablement, es produeixin de forma tímida i molt local les primeres glaçades de la temporada als racons més planers i humits del municipi, arrecerats de la Saligarda que bufarà i que incrementarà, i molt, la sensació de fred durant les primeres hores de la jornada.

Aquest ambient vindrà acompanyat d’un temps assolellat demà dimarts, però més insegur i canviant de cara a dimecres i dijous, fruit d’un embossament d’aire fred que farà que hi hagi la possibilitat de tenir alguns ruixats a la nostra zona, més probables durant la tarda que, de presentar-se, serien en forma de neu al Montseny a partir d’uns 1200 m de cota, aproximadament. Aquesta fase més inestable i freda, però, donaria pas a un divendres més tranquil dominat pel sol, així com també un cap de setmana que, ara per ara, s’entreveu força estable, amb més sol que no pas núvols. 

Per endavant, doncs, una setmana freda en la que tocarà abrigar-nos de valent i amb una mica d’inestabilitat que, amb sort, podria portar-nos la primera emblanquinada de la temporada al Parc Natural del Montseny.

Seguirem la situació meteorològica i n’informarem properament.

Bona setmana, salut i bon fred!

@GarrigaMeteo

Article anteriorCom es veu el que està passant a Catalunya des del prisma de la dignitat?
Article següentL’alcaldessa de la Garriga viatjarà a Brussel·les aquest dimarts
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.