La Unió Europea no té vergonya!

0
VergUEnza

La resposta, un cop més, al contenciós Catalunya/Espanya, és que es tracta d’un afer intern d’Espanya i que Europa no pot fer de mitjancer si no li ho demanen les dues parts. Aquesta ha estat la resposta del president de la Comissió; sabedor que Rajoy no ho demanarà, s’han tret les puces de sobre i eludeixen qualsevol tipus de responsabilitat.

Em reafirmo novament en el sentit de que es tracta d’un club d’Estats que l’única raó d’existir és l’econòmica; els drets humans de les persones i la llibertat d’expressió o de pensament no importen gens ni mica a Brussel·les.

El senyor Juncker ha estat un barroer en la seva última conferència. El sol fet de respondre en alemany perquè no l’entenguéssim, denota una manca de respecte i d’educació impròpia del seu càrrec. La raó que dona és el possible efecte dòmino d’altres regions europees que voldrien seguir l’exemple català. No vol una Europa de molts Estats. Ho diu ell que ha estat primer ministre de Luxemburg, un país constituït només per mig milió d’habitants.

La gran solució que donen és negociar amb el govern espanyol dins la Constitució. Saben aquests senyors com i de quina manera es va redactar la carta magna d’Espanya? Saben que va estar tutelada per l’exèrcit franquista? Que va ser promulgada una llei d’amnistia per impedir jutjar els crims de la dictadura? Uns crims que van fer que a Catalunya fossin processades un total de 78.331 persones i 3.358 executades, entre elles el mateix president de la Generalitat, Lluís Companys.

Saben els “savis europeus” que Catalunya és l’única comunitat de l’Estat que no gaudeix de l’Estatut aprovat pels parlaments català i espanyol i referendat pel poble? Saben els motius de tal disbauxa? Ignoren que el Tribunal Constitucional, a instàncies de qui en l’actualitat governa Espanya, va anul·lar una sèrie d’articles que, del tot idèntics, s’han respectat en l’Estatut d’Andalusia? Pot la més alta institució legal del país considerar constitucionals els mateixos articles per a un territori i inconstitucionals per a un altre?

Saben que l’Estat –amb qui diuen que ens hem d’entendre– ha ignorat multitud de sentències favorables a Catalunya? Que el fiscal general i alguns ministres han estat recusats en el congrés dels diputats però segueixen en el seu càrrec? Que el Constitucional va declarar il·legal l’amnistia fiscal del ministre d’hisenda? Que Mariano Rajoy, a qui fan costat, presideix el partit més corrupte d’Europa amb més de 900 imputats?

Amb aquesta colla de gent és amb qui ens hem d’entendre, segons Europa? Aquesta és la solució a un problema d’extrema gravetat? No saben que aquí no existeix la separació de poders? Que el govern espanyol massacrarà Catalunya com a venjança i empresonarà els polítics catalans? Que aquests, escoltant la veu del poble, han propiciat de forma pacífica i modèlica un referèndum per saber la seva opinió? No han vist les càrregues policials contra la població civil que pretenia exercir el seu dret vot?

Senyors responsables de la Unió Europea, tenen vostès molt poca vergonya. Només els amoïna cobrar el deute de l’estat espanyol. Amb Catalunya, tard o d’hora, tenen possibilitats de cobrar-lo, però sense Catalunya saben que no el cobraran. Aquesta és la qüestió. Ni els drets humans ni les persones els importen un rave. Han aconseguit que senti vergonya de ser un ciutadà europeu.

Manel Mas

Article anteriorCs la Garriga critiquem la convocatòria del Ple Extraordinari Urgent de dimarts
Article següentLa Garriga vista pels ulls de l’artista marroquí Youssef Saadoun
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.