La Garriga condemnarà les detencions d’ahir en un Ple extraordinari aquesta tarda

0
142

D’acord amb una petició feta per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i Solidaritat per la Independència (SI), tal i com està passant en molts d’altres municipis del territori català, aquesta tarda s’ha convocat un Ple extraordinari a les 18:10 h per tal de condemnar les detencions del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez.

L’horari d’aquest Ple municipal s’ha programat tenint en compte que a les 20 h hi ha una crida a una mobilització massiva a Barcelona, si bé a la mateixa hora també tindran lloc concentracions davant dels ajuntaments dels pobles de Catalunya per a qui no es pugui desplaçar a la capital.

En el cas de la protesta que tindrà lloc a Barcelona, s’ha previst una marxa amb inici a l’encreuament de Passeig de Gràcia amb Avinguda Diagonal que acabarà a la plaça Francesc Macià, on s’hi farà una encesa multitudinària d’espelmes; a la Garriga, també es demana que tothom que vagi a la plaça de l’Església ho faci amb ciris o similars.

Veïns de la Garriga ja s’estan organitzant a través dels canals dels Comitès de Defensa de la República (CDR) per anar a Barcelona amb el tren de les 18:16 h.

Aturada de condemna, aquest matí

En aquesta mateixa línia, a les 12 del migdia, l’Ajuntament de la Garriga, escoles i treballadors de tot tipus han aturat la seva activitat per a denunciar les detencions d’ahir a la nit, que suposen un escàndol democràtic i polític a nivell europeu i internacional. A la plaça de l’església, polítics i treballadors del consistori s’han aplegat a les escales de l’edifici i han llegit el manifest que Òmnium Cultural i l’ANC han preparat per a l’ocasió, on s’hi fa una crida a la mobilització i defensa dels acusats amb serenor i calma i, sobretot, pacíficament.

Crida a empaperar pobles i ciutats

Des de la plataforma Empaperem s’ha fet una crida a empaperar els carrers de Catalunya exigint la llibertat dels presos polítics catalans. A través del seu web, tothom es pot descarregar el material per a imprimir cartells a casa seva.

Empaperem 01

 

Actualització 18:40 h: (No han assistit al Ple per motius laborals ni Àlex Valiente (PSC) ni Ángel Guillén (C’s)

Ple LG_Llibertat_Jordis_2017

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.