La Garriga condemnarà les detencions d’ahir en un Ple extraordinari aquesta tarda

0
LG llibertat_jordis_01

D’acord amb una petició feta per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i Solidaritat per la Independència (SI), tal i com està passant en molts d’altres municipis del territori català, aquesta tarda s’ha convocat un Ple extraordinari a les 18:10 h per tal de condemnar les detencions del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez.

L’horari d’aquest Ple municipal s’ha programat tenint en compte que a les 20 h hi ha una crida a una mobilització massiva a Barcelona, si bé a la mateixa hora també tindran lloc concentracions davant dels ajuntaments dels pobles de Catalunya per a qui no es pugui desplaçar a la capital.

En el cas de la protesta que tindrà lloc a Barcelona, s’ha previst una marxa amb inici a l’encreuament de Passeig de Gràcia amb Avinguda Diagonal que acabarà a la plaça Francesc Macià, on s’hi farà una encesa multitudinària d’espelmes; a la Garriga, també es demana que tothom que vagi a la plaça de l’Església ho faci amb ciris o similars.

Veïns de la Garriga ja s’estan organitzant a través dels canals dels Comitès de Defensa de la República (CDR) per anar a Barcelona amb el tren de les 18:16 h.

Aturada de condemna, aquest matí

En aquesta mateixa línia, a les 12 del migdia, l’Ajuntament de la Garriga, escoles i treballadors de tot tipus han aturat la seva activitat per a denunciar les detencions d’ahir a la nit, que suposen un escàndol democràtic i polític a nivell europeu i internacional. A la plaça de l’església, polítics i treballadors del consistori s’han aplegat a les escales de l’edifici i han llegit el manifest que Òmnium Cultural i l’ANC han preparat per a l’ocasió, on s’hi fa una crida a la mobilització i defensa dels acusats amb serenor i calma i, sobretot, pacíficament.

Crida a empaperar pobles i ciutats

Des de la plataforma Empaperem s’ha fet una crida a empaperar els carrers de Catalunya exigint la llibertat dels presos polítics catalans. A través del seu web, tothom es pot descarregar el material per a imprimir cartells a casa seva.

Empaperem 01

 

Actualització 18:40 h: (No han assistit al Ple per motius laborals ni Àlex Valiente (PSC) ni Ángel Guillén (C’s)

Ple LG_Llibertat_Jordis_2017

Article anteriorSabies que la Garriga tindrà un parc d’aventures?
Article següentUn Handbol la Garriga amb més d’un centenar de jugadors
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.