1oct: ser lliures per votar, votar per ser lliures

0
CUP la_Garriga_01

La postura de la CUP davant del referèndum d’autodeterminació per al qual estem convocats el proper 1 d’octubre és clara, sabuda i inamovible. L’hem reclamat llargament com a mecanisme d’expressió de la voluntat sobirana d’aquest poble per a decidir el seu futur polític i ens mantindrem amb fermesa fins al final per a garantir-ne la seva celebració i l’aplicació efectiva del seu resultat, sigui quin sigui.

El camí recorregut ha estat llarg i difícil. Encara més, les dificultats no s’han pas acabat: seguiran fins al mateix dia de la celebració del referèndum per part de l’estat d’excepció espanyol, que va mostrant, cada vegada amb més intensitat i menys vergonya, la seva demofòbia exacerbada i amb ella tota l’aluminosi de l’edifici construït a partir de la desaparició física del Dictador. Res del que ara veiem en l’actitud repressiva i antidemocràtica de l’Estat és nou: la revolta democràtica catalana només ha fet caure les aparences que les elits que sustenten l’estat havien mantingut. Des de la (teòrica) fi del franquisme sempre s’ha mogut cap a la laminació de drets col·lectius, cap al no reconeixement de la diversitat interna i cap a la preservació dels privilegis dels beneficiaris d’aquest statu quo.

La CUP fa seu el referèndum com a acte de ruptura democràtica, demanant el Sí a la independència i promovent la mobilització popular tant per a aconseguir la celebració d’aquest exercici dels nostres drets com per a garantir la seva validesa. Perquè la victòria del Sí permetrà fer saltar tots els panys del règim, fent possible el camí cap a la consecució d’una societat justa, sense la desigualtat galopant que ens assetja fruit d’un sistema econòmic depredador; depredador també amb el territori, les cultures i les nostres vides. A la Garriga això ha de permetre l’aplicació de més sobirania per a desenvolupar polítiques municipals més adequades a les necessitats de la ciutadania, lluny del model d’un Estat que no creu en els municipis, als quals històricament ha infrafinançat, ha abocat a l’especulació immobiliària i ha deixat davant les emergències socioeconòmiques sense els mitjans necessaris.

Aquesta és la por d’un Estat que té l’estructura corrompuda d’origen i que ha actuat al servei de l’elit i en contra de la seva diversitat interna. L’empenta catalana per a tombar-lo el fa reaccionar traspassant els límits de la seva pròpia legalitat, abocant-nos i refermant-nos encara més en la unilateralitat, que no és res més, en el nostre cas, que l’exercici del dret a l’autodeterminació.

Per això emplacem tothom a fer valer els seus drets i a defensar-los fins al dia 1 d’octubre, el mateix dia i també després, quan calgui defensar el resultat sorgit de les urnes i, per tant, sorgit democràticament de la voluntat popular d’aquest país.

En la defensa dels nostres drets: ni un pas enrere. Guanyarem!

CUP la Garriga

Article anteriorLa Via Bàltica, a debat a la Garriga
Article següentReflexions de Solidaritat Catalana per la Independència
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.