L’1 d’octubre, tothom a votar, Sí

0
Acord ERC_logo_2015

“Catalans! L’hora és greu, però també gloriosa. Cadascú al seu lloc i Catalunya i la República al cor de tots”, ens deia el president Lluís Companys fa més de 80 anys.

Aquest 2017 Catalunya torna a viure una nova hora greu, perquè ens agradaria cridar-vos a votar ‘Sí’ en un referèndum, sense entrebancs. Però deixem de banda les traves i centrem-nos en la pregunta que ens convoca a resoldre els conflictes, pacíficament, davant les urnes:

Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?

  • Sí, perquè els ciutadans de Catalunya hem demostrat sempre la voluntat de formar un país i ara tenim l’oportunitat d’homologar-nos a la resta de pobles del món: exercir d’una vegada per totes el dret d’autodeterminació, com tothom;
  • Sí, perquè volem un estat integrador que actuï a favor de la gent: una república fonamentada en els principis democràtics de la llibertat, la igualtat i la fraternitat. Coneixem massa bé què no volem: una administració segrestada per una minoria extractiva; un poder arbitrari en la distribució dels recursos i en la planificació estratègica; un estat d’identitat monolítica que no tolera la diversitat;
  • Sí, per honorar tots els que han lluitat per la llibertat com a poble i així viure, en record seu, aquest moment que tant van somniar;
  • Sí, perquè volem el millor per als que ens segueixen: a la nostra generació li toca fer l’únic canvi possible que té a les mans, després de provar altres opcions i de recollir els fruits de lluites anteriors.

L’hora és greu, i serà gloriosa quan l’1 d’octubre tothom sigui al seu lloc, votant, manifestant la voluntat de ser, amb el cor i amb la raó. Ens guanyarem un futur esperançador. Més digne, segur.

Visca Catalunya!

Santi Vigas, President d’ERC la Garriga

Article anteriorCs la Garriga qüestionem la legalitat del decret signat avui per l’alcaldessa
Article següentLa FUMH signa un conveni amb Òmnium Cultural

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.