La ‘rojigualda’ oneja de nou a l’Ajuntament

0
160

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Garriga, format pels partits independentistes CiU i Acord+ERC, ha cedit finalment a la sentència judicial que amenaçava d’inhabilitar l’alcaldessa Meritxell Budó i d’imposar una multa al consistori si no es complia amb la coneguda com a ‘Llei de banderes’, que obliga a la presència de l’ensenya de l’Estat espanyol als ajuntaments del territori. Dita sentència, rebuda el passat mes de juny, tenia com a data límit de compliment avui dijous.

La decisió de l’Ajuntament ha estat, però, reubicar les tres banderes (la catalana, l’espanyola i l’europea) al terrat de l’edifici consistorial per tal que no onegin a la façana.

L’alcaldessa Meritxell Budó assevera a La Garriga Digital.cat que “entrar en una guerra de banderes amb l’Estat, a aquestes alçades i corrent el risc d’inhabilitació” seria una complicació “innecessària davant el veritable objectiu que tenim a l’horitzó, que és el referèndum de l’u d’octubre, quan, de cop, centenars d’alcaldes desobeirem i desafiarem de veritat l’Estat espanyol”. En aquest sentit, Budó ha remarcat que la sentència rebuda caducava avui i que “està previst penjar un cartell informatiu a la façana de l’ajuntament informant la ciutadania que la bandera espanyola s’ha tornat a penjar per imposició legal i no pas per voluntat del consistori, tal i com ja han fet d’altres ajuntaments”.

Per la seva banda, des d’Acord+ERC s’assegura que estan en contra d’aquesta mesura, donat que no s’ha acomplert un compromís que havien assolit amb CiU en el qual, si s’accedia a penjar la bandera espanyola, el mateix dia havia d’onejar en un pal la bandera estelada o la catalana a la plaça de l’Església, davant del mateix ajuntament.

Un cop s’ha sabut la notícia, que ha corregut veloçment per les xarxes socials i ha propiciat encesos debats, s’ha organitzat una concentració per aquest vespre a les 20 h per part de les entitats sobiranistes i els partits independentistes de l’oposició (CUP i SI). A dita manifestació també s’hi ha sumat el partit de la coalició de govern, Acord+ERC.

Fotografies de la concentració de les 20 h:

IMG 20170706_200531

IMG 20170706_200824

IMG 20170706_200510

A la pancarta, hi diu: La bandera espanyola penja en aquest ajuntament per imposició del govern central i en compliment d’una sentència judicial.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.