La ‘rojigualda’ oneja de nou a l’Ajuntament

0
IMG 20170706_200146

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Garriga, format pels partits independentistes CiU i Acord+ERC, ha cedit finalment a la sentència judicial que amenaçava d’inhabilitar l’alcaldessa Meritxell Budó i d’imposar una multa al consistori si no es complia amb la coneguda com a ‘Llei de banderes’, que obliga a la presència de l’ensenya de l’Estat espanyol als ajuntaments del territori. Dita sentència, rebuda el passat mes de juny, tenia com a data límit de compliment avui dijous.

La decisió de l’Ajuntament ha estat, però, reubicar les tres banderes (la catalana, l’espanyola i l’europea) al terrat de l’edifici consistorial per tal que no onegin a la façana.

L’alcaldessa Meritxell Budó assevera a La Garriga Digital.cat que “entrar en una guerra de banderes amb l’Estat, a aquestes alçades i corrent el risc d’inhabilitació” seria una complicació “innecessària davant el veritable objectiu que tenim a l’horitzó, que és el referèndum de l’u d’octubre, quan, de cop, centenars d’alcaldes desobeirem i desafiarem de veritat l’Estat espanyol”. En aquest sentit, Budó ha remarcat que la sentència rebuda caducava avui i que “està previst penjar un cartell informatiu a la façana de l’ajuntament informant la ciutadania que la bandera espanyola s’ha tornat a penjar per imposició legal i no pas per voluntat del consistori, tal i com ja han fet d’altres ajuntaments”.

Per la seva banda, des d’Acord+ERC s’assegura que estan en contra d’aquesta mesura, donat que no s’ha acomplert un compromís que havien assolit amb CiU en el qual, si s’accedia a penjar la bandera espanyola, el mateix dia havia d’onejar en un pal la bandera estelada o la catalana a la plaça de l’Església, davant del mateix ajuntament.

Un cop s’ha sabut la notícia, que ha corregut veloçment per les xarxes socials i ha propiciat encesos debats, s’ha organitzat una concentració per aquest vespre a les 20 h per part de les entitats sobiranistes i els partits independentistes de l’oposició (CUP i SI). A dita manifestació també s’hi ha sumat el partit de la coalició de govern, Acord+ERC.

Fotografies de la concentració de les 20 h:

IMG 20170706_200531

IMG 20170706_200824

IMG 20170706_200510

A la pancarta, hi diu: La bandera espanyola penja en aquest ajuntament per imposició del govern central i en compliment d’una sentència judicial.

Article anteriorC’s mostra la seva satisfacció pel compliment de la llei de banderes
Article següentQui representa qui… i amb quins efectes?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.