De debò és Espanya un veritable Estat de dret democràtic?

0
Per la_Dignitat_Logo

La Moncloa diu a Puigdemont que aplicarà la força de l’Estat de dret per impedir el referèndum. Mentrestant, la Comissió de Venècia assegura que “la legitimitat va lligada a la legalitat en els Estats democràtics de dret de l’entorn cultural europeu”.

Què és un Estat de dret? És constant el pretext que Espanya és un Estat de dret. Digne d’anàlisi. Aquest Estat no dona “dret” a expressar-se democràticament! Ho dona a impedir la democràcia! I això ho recolzen partits i votants que es diuen demòcrates i perjudiquen clarament a la societat catalana.

Com fem sovint, ens atansem al diccionari: “L’Estat de dret està format per dos components: l’Estat (forma d’organització política) i el dret (normes que regeixen el funcionament d’una societat)”. Per tant, el poder de l’Estat es troba limitat pel dret. L’Estat de dret sorgeix per oposició a l’Estat absolutista, on el rei estava per sobre de tots els ciutadans i podia ordenar i manar sense cap altre poder que li fes contrapès. L’Estat de dret, en canvi, suposa que el poder sorgeix del poble, qui tria als seus representants per al govern. Amb l’Estat de dret, apareix la divisió de poders (Legislatiu, Judicial i Executiu). Així, els tribunals es tornen autònoms respecte al governant i apareix el parlament per contrarrestar el poder del governant.

És l’Estat espanyol un veritable Estat de dret o absolutista? Davant la Comissió de Venècia, la legitimitat de l’Estat espanyol és equiparable a la dels Estats democràtics europeus? Haguessin aquests interpretat la constitució, incomplert els estatuts, tractat i asfixiat Catalunya perjudicant el seu nivell de vida, llibertat i identitat fins a generar la reacció multitudinària i el desig d’independència? Impensable! Per tant, Espanya és molt poc homologable als veritables Estats democràtics europeus que sí són Estats de dret!

Davant la definició, limita el “dret” els poders de l’Estat? No! Al contrari! Existeix veritable separació de poders entre el legislatiu, el judicial i l’executiu? La realitat demostra que estan clarament units! Són veritablement autònoms els tribunals i la Fiscalia? No! Aquí estan els nomenaments i trasllats de jutges i fiscals.

Està publicat i se sap com actua el propi govern, al marge de la justícia. És constitucional i independent el propi Tribunal Constitucional? No! Obeeix el propi govern al seu propi Constitucional? No! Exigeix que els catalans se subordinin a una interpretació sectària, partidista, manipulada, retrògrada i antidemocràtica, sota l’empara de l’Estat de dret… que en realitat no és? Sí!

Encara que es recolzi en una legalitat que s’allunya del que ÉS un autèntic Estat de dret… és just quan el 80% de la societat vol votar i no se li permet? A què és més semblant l’Estat espanyol? A un veritablement democràtic o a un absolutista i pseudodemocràtic? Què demostren els fets objectius? Separació de poders o manipulació dels mateixos?

Hi ha dret a no tenir dret a votar, a ser, en nom de l’Estat de dret? Què falla aquí? A qui beneficia i a qui perjudica? Té en compte aquest Estat de dret la realitat objectiva del que és Catalunya, el que volen i mereixen els seus habitants? Què és democràticament digne?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / PREGUNTES OPORTUNES Bloc Facebook Mail

Article anteriorJa és aquí la XXVIII Trobada de Gegants de la Garriga
Article següentLa final nacional de bàdminton individual escolar es jugarà a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.