Unió d’esforços per a revitalitzar l’Aplec de Puiggraciós

0
Aplec Puiggraciós_2017_02

Des de tems ancestrals, a finals d’abril, té lloc el tradicional ‘Ofici dels garriguencs a Puiggraciós’, una celebració arrelada del poble de la Garriga, que visita anualment el santuari de Puiggraciós cada quart diumenge d’abril. Conscients que els darrers anys –sobretot des de la prohibició de fer foc al bosc– l’aplec ha patit una progressiva i constant pèrdua d’afluència de gent, diferents entitats i institucions garriguenques s’han unit per tal de revitalitzar-lo i fer que torni a ser una festa participada com anys enrere. Aquestes entitats són:

  • Ajuntament de la Garriga
  • Parròquia de Sant Esteve de la Garriga
  • Agrupació Sardanista la Garriga
  • Centre Excursionista Garriguenc
  • Santuari de Puiggraciós

Aquest dimecres 5 d’abril, s’ha presentat al santuari el cartell de l’Aplec dels Garriguencs a Puiggraciós i s’hi ha explicat les novetats de l’edició d’enguany.

Hi ha assistit l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, Antoni Blancafort i Víctor Rodríguez, de l’Agrupació Sardanista la Garriga, i Montse Jordà i Alfons Gotanegra en representació del Centre Excursionista Garriguenc; per part de la parròquia i el santuari, hi han assistit les germanes benedictines Rosa Julibert i Maria Teresà Solà. Tots ells han recalcat la voluntat de treballar per recuperar aquest aplec i per això han explicat que porten setmanes col·laborant plegats perquè la celebració d’enguany llueixi com en temps passats i congregui a molts garriguencs.

Enguany, el tradicional aplec tindrà lloc el diumenge 30 d’abril (per no coincidir amb Sant Jordi, que cau en el 4t diumenge) durant tot el dia al santuari i inclourà novetats com una arrossada de germanor o la participació de la cobla Maricel, que tocarà a la missa juntament amb l’Escolania parroquial i després farà la ballada de sardanes. A més, qui vulgui, podrà coure carn perquè l’organització posarà barbacoes amb brasa per a qui desitgi portar carn de casa. Alhora, el Centre Excursionista Garriguenc acompanyarà tots aquells que vulguin pujar a peu fins al santuari, sortint des de Can Queló a les 8:15 h del matí.

Els tiquets per a l’arrossada poden comprar-se al preu de 7 € (els infants, a 5 €) a Can Baldich, l’Armeria Grau, a la parròquia de Sant Esteve i al mateix santuari de Puiggraciós.

Aplec Puiggraciós 2017 01

Article anteriorSanti Vigas relleva Jordi Filbà a la presidència d’ERC la Garriga
Article següentDies càlids i nits fresques en una Setmana Santa amb sol i nuvolades de tarda
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.