Santi Vigas relleva Jordi Filbà a la presidència d’ERC la Garriga

0
ERC abr_2017_01

L’assemblea d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Garriga ha escollit Santi Vigas com a president de la secció local ja que Filbà deixa el càrrec perquè inicia una nova etapa professional als Estats Units. Vigas, enginyer tècnic en telecomunicacions, ha promès “continuïtat en la gestió” de la secció local, ja que “es fa bona feina”. Amb tot, imprimirà el seu “estil personal” al capdavant de l’executiva.

Entre les prioritats del mandat, hi figura l’ampliació de la militància i la mobilització de les persones disposades a col·laborar amb el republicanisme, així com mantenir-se al servei de l’estructura nacional del partit i a les institucions catalanes en el procés cap a la independència. En el terreny local, la nova etapa consistirà en “donar suport als regidors a l’ajuntament” i preparar les propostes per al proper mandat municipal. L’objectiu final és “guanyar les eleccions de 2019: volem guanyar l’alcaldia”.

El nou president d’ERC la Garriga ha explicat els motius per encapçalar la secció local: “Ho faig perquè el procés necessita que l’empenyem des del darrere. Jo no m’havia significat mai, però crec que el moment s’ho mereix”. Per Vigas, és important “acostar-se a les bases”, ja que “la Garriga, a banda de ser independentista, ho ha de demostrar més”. També ha afegit que “més que ostentar un càrrec, vull treure pedres del camí”.

Pel president entrant, ERC és un “partit íntegre”, i ha assegurat que vetllarà perquè “malgrat el creixement que està experimentant, es mantingui impol·lut també des del món local”. Vigas, es manifesta especialment sensible amb el medi ambient, la igualtat dona-home, la gent gran i el jovent.

Jordi Filbà s’ha acomiadat dient que “ha estat un honor presidir la secció local de la Garriga” i ha recordat que va començar a militar a les JERC als 16 anys. Se’n va tranquil perquè, segons diu, “tenim una secció local magnífica i està en bones mans”, doncs “Santi Vigas és un relleu fantàstic”.

Per la seva banda, Neus Marrodán, presidenta d’Acord Independentista, ha destacat l’exemple que Jordi Filbà ha imprès entre el jovent del poble i tota la feina al capdavant d’ERC la Garriga.

Renovació de l’executiva

El relleu a la presidència comporta una reestructuració dels càrrecs a l’executiva republicana. Així, l’equip de Santi Vigas es completa amb Núria Pardo com a secretària d’organització; Lluís Marco, secretari de política municipal; Dani Morales, secretari de finances; Elisabet Garcia, secretària de la dona; i David Ramon, secretari d’Imatge i Comunicació. Pel que fa a les vocalies, es concreten en Dolors Castellà, vocal d’Acció Social; Joan M. Cubilla, vocalia sectorial; Jaume Ilari, vocal d’organització interna; Júlia Mumany, representant de les JERC; i Oriol Ramon, vocal de relacions comarcals i nacionals.

A la foto. d’esquerra a dreta: Jordi Filbà (president sortint), Neus Marrodán (presidenta d’Acord) i Santi Vigas (president).

Article anteriorXerrada sobre la situació dels refugiats a Grècia i els Balcans
Article següentUnió d’esforços per a revitalitzar l’Aplec de Puiggraciós

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.