El PSC demanem que la Garriga passi a la Zona 3 del Mapa de Transports

0
PSC Rodalies_tren_01

A principis del 2018, el Mapa de Transports Públics de la Generalitat de Catalunya patirà una sèrie de modificacions. Una de les més substancials és que els municipis compresos a l’Àrea Metropolitana de Barcelona passaran a estar inclosos a la Zona 1 d’aquest mapa, mentre que les conegudes ciutats del segon arc metropolità passaran a la Zona 2. 

La Garriga, a dia d’avui, està ubicada a la Zona 4, que s’inicia a Llerona, però actualment allà no hi existeix cap estació. Les Franqueses, per altra banda, s’ubica a la Zona 3. 

Amb la nova connexió, la remodelació de la nostra estació de tren i el desdoblament de la R3, la de la Garriga ha de passar a ser una estació de referència per a tots els municipis del voltant. Si a això li sumem les restriccions de Transport Privat que han anunciat alguns municipis de l’Àrea Metropolitana, liderats per Barcelona, on els vehicles amb una vida superior a 20 anys no podran circular a partir de l’any 2019 (són els municipis inclosos a la Cimera de l’Aire Net que es va celebrar fa unes setmanes), tots estarem d’acord que el transport públic ha de ser un mitjà de transport important i els preus dels títols a l’actualitat fa que això sigui un fet totalment llunyà. 

Tot plegat, doncs, hauria de fer que l’estació de la Garriga vegi com n’augmenten els usuaris i, per tant, passar a ser una estació de referència comarcal. 

Actualment, la Garriga està a la zona 4 del Mapa de Transports i, amb aquesta mesura, es reduiria el preu del bitllet pels usuaris una mitjana d’un 20%

Per tot això, els Socialistes de la Garriga presentem una moció on demanem que, en aquest canvi del Mapa de Transports que s’ha de realitzar, la Garriga passi a estar ubicada a la Zona 3, fet que representaria una disminució mitjana superior al 20% del preu dels bitllets. 

I no només se’n veurien beneficiats els usuaris de Rodalies que vagin a estudiar o treballar a l’Àrea Metropolitana, sinó que anar a Granollers passaria a ser molt més econòmic, facilitant també l’accés a l’Hospital, aspecte que afavoriria molts usuaris garriguencs.

Article anteriorVacances per a gent gran amb la Fundació Asil Hospital i l’Ajuntament
Article següentLa FUMH visita Bab Taza per presentar el projecte del futur centre de formació
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.