Aquests dies ens trobem en el millor moment de l’any per gaudir de les carxofes i per això cal aprofitar i preparar un munt de plats amb aquest ingredient que, de ben segur, ens faran molt contents a taula. Aquesta setmana, us proposem una recepta per a quatre persones de carxofes farcides de pernil salat i beixamel.
Ingredients (per a 4 persones)
– 8 carxofes.
– 6 talls de pernil salat una mica gruixut.
– Julivert.
(Per a fer la beixamel)
– 50 g de mantega.
– 50 g de farina.
– ½ litre de llet.
– Formatge parmesà ratllat.
– Nou moscada i sal.
Elaboració
– Netegem les carxofes retirant-ne les fulles més dures, tallem les tiges i buidem la part de dins. Les anem col·locant en un bol amb aigua i julivert per que no s’oxidin.
– En una cassola amb aigua bullint, hi posem les carxofes i un bon feix de julivert.
– Preparem la beixamel, posant en una cassola la mantega i, quan es desfaci, hi tirem la farina i ho deixem coure una mica. Tot seguit, afegim a poc a poc la llet calenta i, amb unes varetes, ho remenem fins que quedi una massa llisa i homogènia. Finalment, hi afegim una mica de nou moscada i sal.
– En una paella, hi posem oli i, quan estigui calent, anem fregint el pernil, que haurem tallat en tires (però tampoc ho fregim massa). Tot seguit, ho unim a la beixamel.
– Quan les carxofes ja estan toves, les colem i eixuguem. Anem omplint amb la barreja de pernil i beixamel i hi afegim una mica de formatge parmesà.
– Per acabar, ho introduïm al forn, que ja tindrem escalfat, i gratinem.
Bon profit!