Carxofes farcides de pernil i beixamel

0
288

Aquests dies ens trobem en el millor moment de l’any per gaudir de les carxofes i per això cal aprofitar i preparar un munt de plats amb aquest ingredient que, de ben segur, ens faran molt contents a taula. Aquesta setmana, us proposem una recepta per a quatre persones de carxofes farcides de pernil salat i beixamel.

Ingredients (per a 4 persones)

– 8 carxofes.

– 6 talls de pernil salat una mica gruixut.

– Julivert.

(Per a fer la beixamel)

– 50 g de mantega.

– 50 g de farina.

– ½ litre de llet.

– Formatge parmesà ratllat.

– Nou moscada i sal.

Elaboració

– Netegem les carxofes retirant-ne les fulles més dures, tallem les tiges i buidem la part de dins. Les anem col·locant en un bol amb aigua i julivert per que no s’oxidin.

– En una cassola amb aigua bullint, hi posem les carxofes i un bon feix de julivert.

– Preparem la beixamel, posant en una cassola la mantega i, quan es desfaci, hi tirem la farina i ho deixem coure una mica. Tot seguit, afegim a poc a poc la llet calenta i, amb unes varetes, ho remenem fins que quedi una massa llisa i homogènia. Finalment, hi afegim una mica de nou moscada i sal.

– En una paella, hi posem oli i, quan estigui calent, anem fregint el pernil, que haurem tallat en tires (però tampoc ho fregim massa). Tot seguit, ho unim a la beixamel.

– Quan les carxofes ja estan toves, les colem i eixuguem. Anem omplint amb la barreja de pernil i beixamel i hi afegim una mica de formatge parmesà.

– Per acabar, ho introduïm al forn, que ja tindrem escalfat, i gratinem.

Bon profit!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.