Què assegura la dependència?

0
Per la_Dignitat_Logo

Mariano Rajoy assegurava recentment, respecte la notícia del desarmament d’ETA, que “no hi haurà res a canvi de res perquè res pogués haver-hi” i afegia que “tampoc hi haurà contrapartida al desarmament anunciat: el govern farà el que fa sempre, respectar la llei”; des del PP, s’apuntava que “l’estatut de Catalunya va ser inspirat per ETA, que segueix activa perquè el seu projecte d’independència està viu a Catalunya”. Ha sigut el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui ha recordat que “en diversos episodis de la història es constata que l’Estat espanyol, després d’una rendició, aplica la repressió”.

Què pensar de qui qualifica de “terrorisme” la més que pacífica democràcia? És tan indigne que es valora per si sol i situa els seus autors en l’escala més baixa de valors com l’ètica i la moral, alhora que qualifica també als qui ho comparteixen. El terrorisme va ser i és terrible, va generar desgràcies, va segar vides. Què pretén la independència a Catalunya? Tot el contrari! Generar prosperitat, llibertat, dignitat i justícia social per a tots els seus habitants. Pot haver-hi un sol demòcrata amb dignitat a Catalunya que recolzi a qui qualifica de terrorisme aquesta pacífica democràcia i renunciï a aquests béns?

És democràtica a Catalunya aquesta llei en què s’empara l’Estat espanyol? Quin únic recurs utilitza l’estat espanyol per contrarestar la iniciativa multitudinària, ciutadana i pacífica de referèndum? La llei! La seva llei. Però aquesta llei, la sent pròpia la majoria de la societat catalana? Les enquestes objectives diuen que no quan el 80% vol votar. Parlen de la Constitució. És l’esperit i el text que es va votar el 1978… o la interpretació i aplicació partidista que n’han fet els successius governs espanyols? I això succeeix amb el suport de partits a Catalunya que castiguen i neguen la democràcia als seus propis militants i votants. Poden demostrar que no és precisament aquesta interpretació de la llei i la constitució la causa crítica de l’independentisme a Catalunya? És digne? Què pot justificar a qui, a Catalunya, s’autoqualifica de demòcrata i recolza una llei i constitució que prohibeix la democràcia?

Quina és l’alternativa a la independència? Més subordinació o… pitjor encara? Rajoy no ofereix “absolutament res” pel desarmament d’ETA. Projecció per a Catalunya? Que l’Estat espanyol no oferirà absolutament res a la societat catalana perquè renunciï al referèndum, a la independència! Parlen de diàleg però… amb una clara línia vermella del referèndum i un reiterat incompliment dels seus compromisos, que son deutes pendents! Llavors… què es pot esperar? Més i pitjor asfíxia econòmica, subordinació a altres autonomies, pitjor justícia social, més ignorància de la voluntat de la societat catalana, pèrdua de dignitat i identitat…! Això és el que defensen els partits dependentistes a Catalunya, els seus militants i votants? Independència = + benestar + llibertat + dignitat + justícia social… Alternativa depenent d’Espanya? Menys qualitat de vida – llibertat – dignitat -justícia social… Això és el que assegura l’Estat espanyol: la seva llei, anar a pitjor! Quina és l’alternativa més digna?

Quina és l’alternativa de l’estat espanyol a la independència? Rendició, repressió! Més colonització, explotació, asfixia econòmica, pèrdua de llibertat i identitat… això suggereix l’estat espanyol: càstig als independentistes… que castigarà també a tots els seus. Què decidir des de la DIGNITAT?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / PREGUNTES OPORTUNES Bloc Facebook / Mail

Article anteriorLa Volta Ciclista a Catalunya enguany passa també per la Garriga
Article següentEl 2 d’abril torna el IV Duatló Familiar de les Tortugues
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.