Reunions participatives?

0
bordalla

Aquest any no assistirem a les reunions de Festa Major. El motiu principal és que no considerem que aquestes trobades siguin fructíferes i tinguin un rerefons realment participatiu; cada any ho esmentem i cada any se’ns diu que el següent es farà millor, però no hi observem pas canvis. El nostre temps és limitat i no el volem perdre del nostre voluntariat en coses en què no creiem.

Sabem que la Festa Major ja està gairebé tota preparada i només queden quatre buits per a omplir amb concerts; no considerem que proposar alguns grups sigui decidir com anirà la Festa Major i això és en el cas de Joventut, ja que en d’altres àrees encara és molt pitjor.

Sembla ser que hi ha certa por per part de l’equip de govern d’obrir l’Ajuntament a la ciutadania, de fer-lo transparent, i, arran de les converses amb el regidor de Joventut en algunes reunions o de silencis després de faltar en d’altres, hem constatat que no hi ha la voluntat política d’avançar en aquest aspecte: considerar que “permetre” fer activitats és un favor que es fa a les associacions enlloc de veure que aquestes dinamitzen un poble que sense elles estaria mort, creure que els espais municipals són propietat (en el sentit més conservador) de l’Ajuntament enlloc de considerar-los del poble, així com creure que el govern té la fórmula que agrada a la majoria enlloc de pensar que preguntant-ho sortirem de dubtes, son algunes de les raons que ens han portat a prendre aquesta decisió.

També per raons semblants deixarem de preparar el Divendres a la fresca (des de l’any passat, La Garriga, nits d’estiu) ja que, al tractar-se d’una activitat organitzada per l’Ajuntament amb “subcontractació” a associacions juvenils del poble, deixa molt poc marge perquè aquestes puguin decidir aspectes importants. A més, sovint no es té en compte que preparar una activitat (sigui quina sigui, però un concert encara més) és una feina gran i, en el cas de les associacions, implica moltes hores de voluntariat i, per tant, suspendre-la no només implica pèrdua de diners, sinó també el malbaratament de molts esforços.

Això no és una rendició, sinó un petit distanciament, ja que seguirem treballant perquè l’Ajuntament sigui un espai amb veritable representativitat ciutadana, amb veritable participació popular: un espai de cooperació i de treball conjunt entre polítics i ciutadania.

La Bordalla

Article anteriorRemuntarà Catalunya la dependència, com el Barça a la Champions?
Article següentL’última etapa cap a la independència, explicada per Jordi Sànchez
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.