El Dia Internacional de les Dones no hauria d’existir

0
425
Dia de_les_dones_2017_03

Avui, 8 de març, es reivindica mundialment la igualtat de gènere. En tota societat que es consideri a si mateixa avançada i justa, com tant sovint ens agrada presumir, una protesta com aquesta no hauria ni tan sols de plantejar-se; la població no hauria de mobilitzar-se ni fer vaga per a reivindicar un fet tant evident i, alhora, encara tant llastimosament utòpic: els homes i les dones tenim els mateixos drets.

Però l’únic motiu que justificaria la supressió del Dia Internacional de les Dones seria que no fes falta perquè la igualtat ja és un fet. Malauradament, com que avui som a anys llum d’aquesta normalització, és imperatiu alçar la veu les vegades que faci falta i amb la contundència que exigeix una reclamació d’aquest calibre.

És per tot això que La Garriga Digital.cat donem ple suport a l’adhesió de l’Ajuntament de la Garriga a l’Aturada Mundial de Dones d’avui, programada a les dotze del migdia, en què durant mitja hora totes les persones treballadores del país estan cridades a abandonar la seva activitat laboral en protesta per les desigualtats de gènere, la violència masclista, les diferències salarials i la manca de reconeixement del paper de la dona i del seu treball com a cuidadores.

La concentració tindrà lloc, doncs, davant del Consistori, a les 12:00 h.

No fa pas tant, fumàvem a hospitals i restaurants; no fa pas tant, llançàvem cabres des de campanars; no fa pas tant, circulàvem amb motocicleta sense casc. Esperem que, un dia no massa llunyà, recordem que, no feia pas tant, havíem de paralitzar el país per a reclamar la plena igualtat entre homes i dones.

Pots consultar aquí més activitats relacionades amb el Dia Internacional de les Dones que tenen lloc a la Garriga.

La Garriga Digital.cat

Dia de les dones 2017 02

Article anteriorLa Garriga recupera la botifarra com a tret distintiu
Article següentA qui representen i defensen realment CCOO i UGT a Catalunya?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.