Porros confitats i verat a la planxa amb oli d’alfàbrega

0
Porros confitats

A Cuinem per tu, aprofitem ara que estem en temporada de verat –molt abundant al mar Mediterrani i a l’oceà Atlàntic– i també de porros, per a preparar una recepta fàcil d’elaborar i que ben segur agradarà a tothom.

Ingredients (4 persones)

– 4 porros grans.

– Oli d’oliva.

– 4 verats.

– Sal d’escates.

– 50 g d’alfàbrega.

– 100 ml d’oli de gira-sol.

Elaboració

– Tallem l’arrel i la part verda dels porros i ens quedem la part blanca. La netegem i tallem a la mida que ens agradi i la posem en una cassola, coberta amb oli d’oliva, i deixem coure a foc suau fins que estigui tova. Retirem i deixem escórrer l’oli en un plat amb paper absorbent.

– Per a fer l’oli d’alfàbrega, escaldem les fulles de la planta durant 5 segons en un cassó amb aigua bullint, les refredem en un bol amb aigua i gel i les posem en un pot alt. Hi afegim l’oli de gira-sol, triturem bé amb el braç elèctric, colem i reservem.

– En una paella una mica calenta, hi tirem un xic d’oli i hi posem el filets de verat, que haurem netejat prèviament. Deixem que es facin per les dues bandes sense que es coguin massa. Reservem.

– Per a servir, col·loquem una base amb els porros i, al damunt, un filet de verat; tallem en tires petites unes fulles d’alfàbrega i reguem amb l’oli d’alfàbrega que hem preparat; hi afegim una mica de sal amb escames.

Bon profit!

Article anteriorVicent Partal parlarà a la Garriga sobre ‘l’estat del nou Estat’
Article següentJosep Ginesta: “No només volem una república, sinó que la necessitem”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.