A Cuinem per tu, aprofitem ara que estem en temporada de verat –molt abundant al mar Mediterrani i a l’oceà Atlàntic– i també de porros, per a preparar una recepta fàcil d’elaborar i que ben segur agradarà a tothom.
Ingredients (4 persones)
– 4 porros grans.
– Oli d’oliva.
– 4 verats.
– Sal d’escates.
– 50 g d’alfàbrega.
– 100 ml d’oli de gira-sol.
Elaboració
– Tallem l’arrel i la part verda dels porros i ens quedem la part blanca. La netegem i tallem a la mida que ens agradi i la posem en una cassola, coberta amb oli d’oliva, i deixem coure a foc suau fins que estigui tova. Retirem i deixem escórrer l’oli en un plat amb paper absorbent.
– Per a fer l’oli d’alfàbrega, escaldem les fulles de la planta durant 5 segons en un cassó amb aigua bullint, les refredem en un bol amb aigua i gel i les posem en un pot alt. Hi afegim l’oli de gira-sol, triturem bé amb el braç elèctric, colem i reservem.
– En una paella una mica calenta, hi tirem un xic d’oli i hi posem el filets de verat, que haurem netejat prèviament. Deixem que es facin per les dues bandes sense que es coguin massa. Reservem.
– Per a servir, col·loquem una base amb els porros i, al damunt, un filet de verat; tallem en tires petites unes fulles d’alfàbrega i reguem amb l’oli d’alfàbrega que hem preparat; hi afegim una mica de sal amb escames.
Bon profit!