Porros confitats i verat a la planxa amb oli d’alfàbrega

0
368

A Cuinem per tu, aprofitem ara que estem en temporada de verat –molt abundant al mar Mediterrani i a l’oceà Atlàntic– i també de porros, per a preparar una recepta fàcil d’elaborar i que ben segur agradarà a tothom.

Ingredients (4 persones)

– 4 porros grans.

– Oli d’oliva.

– 4 verats.

– Sal d’escates.

– 50 g d’alfàbrega.

– 100 ml d’oli de gira-sol.

Elaboració

– Tallem l’arrel i la part verda dels porros i ens quedem la part blanca. La netegem i tallem a la mida que ens agradi i la posem en una cassola, coberta amb oli d’oliva, i deixem coure a foc suau fins que estigui tova. Retirem i deixem escórrer l’oli en un plat amb paper absorbent.

– Per a fer l’oli d’alfàbrega, escaldem les fulles de la planta durant 5 segons en un cassó amb aigua bullint, les refredem en un bol amb aigua i gel i les posem en un pot alt. Hi afegim l’oli de gira-sol, triturem bé amb el braç elèctric, colem i reservem.

– En una paella una mica calenta, hi tirem un xic d’oli i hi posem el filets de verat, que haurem netejat prèviament. Deixem que es facin per les dues bandes sense que es coguin massa. Reservem.

– Per a servir, col·loquem una base amb els porros i, al damunt, un filet de verat; tallem en tires petites unes fulles d’alfàbrega i reguem amb l’oli d’alfàbrega que hem preparat; hi afegim una mica de sal amb escames.

Bon profit!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.