Avui us portem una recepta de patates al forn. En aquest cas, ens hem basat en una recepta sueca coneguda com Patates Hasselback, que es fan al forn però porten uns talls que fan que els sabors s’integrin millor. A la recepta original només s’hi afegeix mantega aromatitzada amb herbes, però nosaltres hi hem posat oli, bacó i formatge emmental, tot i que es poden farcir del que més ens agradi.
Ingredients (per a 4 persones)
– 4 patates mitjanes.
– Bacó.
– Formatge ratllat emmental.
– Sal.
Elaboració
– Escalfem el forn a 160ºC.
– Netegem bé les patates sota l’aigua.
– Les eixuguem i fem talls sense arribar al final: la patata no s’ha de trencar.
– Salem i farcim cada capa amb formatge i bacó tallat en tires.
– Ho col·loquem en una safata, hi tirem un raig d’oli i introduïm al forn a 180ºC durant uns 45 minuts o fins que, al punxar-les, estiguin toves.
– Si no volem que quedin molt torrades, podem cobrir-les amb un paper d’alumini.