‘Independència? Bé, però per a què?’

0
ERC republica_que_farem_01

Quan demanem a la gent la seva posició sobre la independència, sovint ens respon “bé, però per a què?”. Mai no hem amagat que trencar amb el regne d’Espanya i fundar una república al Principat de Catalunya comporta un esforç col·lectiu enorme. És un repte polític d’alta volada i comprèn el risc de la frustració. Per això és natural l’exigència que el canvi d’estat garanteixi una millora ostensible de la nostra vida.

Ara que la independència és l’opció majoritària de l’electorat català, i que s’aproxima la celebració del referèndum per legitimar el naixement d’un nou país, Esquerra Republicana inicia la campanya La República que farem. Obrim un debat per aportar idees i participar en el disseny del futur estat, la nova realitat social i política, i ho podem fer des del web www.larepublicaquefarem.cat. Hi trobareu els debats que hi ha en marxa, estructurats en cinc eixos: Economia i treball, Ciutadania i benestar, Cultura i educació, Territori i medi ambient i Política internacional.

Però no tot es fa per internet: des d’inici d’any hi ha activitats a tot el país al voltant de cadascun dels eixos. A la Garriga, el proper dimecres 1 de març parlarem d’Economia i treball amb Josep Ginesta, secretari general del departament de Treball, Afers Socials i Famílies. La trobada serà a Can Raspall a partir de les 19 h. Igualment, us convidem a seguir l’acte multitudinari del proper dissabte 4 de març a l’auditori del Fòrum de Barcelona (18 h).

‘Si es fa el referèndum, on és la campanya?’

També hi ha qui reclama que ja hi hauria d’haver en marxa una campanya pel Sí, tenint en compte que enguany es convocarà el referèndum. El procés participatiu La República que farem és una gran eina per assegurar una bona base electoral a favor de la independència. Amb les idees de tothom tindrem un ‘corpus’ de propostes de cara a la recta final de la campanya. Per això ens trobarem al carrer amb la gent d’Acord Independentista per la Garriga i d’Esquerra Republicana, cada darrer dissabte de mes, per aportar idees i plantejar qualsevol qüestió. Tota iniciativa és bona per a compartir el moment històric i engrescar tothom cap a l’objectiu tants anys somniat.

Jordi Filbà, President de la secció local d’ERC

ERC republica_que_farem_02

Article anteriorGertrudis serà el plat fort del Carnestoltes d’enguany
Article següentUn camió s’accidenta a la C-17, a l’alçada dels Tremolencs

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.