La cuinera garriguenca Marta Raguer, colze a colze amb el xef Jordi Roca

0
Marta Raguer_Pardo

L’Òpera Samfaina de Barcelona, just dessota l’emblemàtic edifici del Liceu, és una de les propostes culturals i gastronòmiques més trencadores del país i ja s’ha fet un nom entre gourmets, artistes, turistes i, en general, amants del bon menjar que sàpiguen o vulguin apreciar la idiosincràsia de la cultura i la cuina catalana. Tot plegat, sorgit de la ment incansable i inabastable de l’artista Franc Aleu –Premi Nacional de Cultura 2012- i els germans Jordi, Joan i Josep Roca, que no necessiten presentació.

És en aquest context de col·laboració entre ments brillants i atrevides que, no fa ni tan sols sis mesos, va néixer aquest paradís cultural on hi convergeixen l’atreviment gastronòmic i visual, la història de Catalunya explicada i mostrada amb gosadia i sentit de l’humor, la bona música i la decoració extrema. Tot plegat, una mescla de sensacions que és gairebé impossible d’explicar a qui no hi hagi estat.

Mentrestant, a la Garriga, ja hi sonava el nom de la joveníssima cuinera Marta Raguer després de guanyar el premi al millor pintxo de la Ruta del Pintxo de 2015. Raguer, ha col·laborat amb el projecte Òpera Jove -que es va presentar a les intal·lacions d’Òpera Samfaina- i que adapta l’obra ‘Il Convito’, de Domenico Cimarosa, en una gira d’actuacions que es faran arreu del territori català i que, molt probablement (tant de bo), passi per la Garriga i, també, per la mateixa Òpera Samfaina.

I és que els impulsors d’aquesta iniciativa cerquen, sens dubte, el talent a punt d’explotar i s’ofereixen a acompanyar-lo i guiar-lo de la mà dels millors professionals. Sense anar més lluny, Òpera Jove és una associació cultural que busca, precisament, la professionalització dels joves a través d’un procés pedagògic, inserint, així, noves promeses al món del teatre i l’òpera, buscant ampliar-ne el públic.

A Òpera Samfaina, mariden tot el que es pot maridar per a gaudir d’un bon àpat i, en general d’una bona experiència: menjar, beguda, música, història, decoració, projeccions… i això és precisament el que ha fet Marta Raguer, apadrinada pel xef Jordi Roca, per a promocionar aquesta gira d’actuacions d’Òpera Jove, creant unes postres en forma de tapa dolça que presenta cadascun dels personatges de l’òpera, representant, així, una història única i personal.

Article anteriorNovetats sobre la construcció de la fortificació de la Doma
Article següentSetmana de Carnestoltes amb sol i migdies primaverals a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.