Novetats sobre la construcció de la fortificació de la Doma

0
131

El proppassat dimarts 14 de febrer es presentava in situ l’estudi arqueoconstructiu que l’empresa Abans Serveis Culturals ha realitzat, a encàrrec de l’Ajuntament, sobre l’església de la Doma (s. XI aprox.), un dels elements patrimonials més emblemàtics de la Garriga.

D’aquest estudi se’n desprèn informació fins ara desconeguda, tal com que al segle XIII es va construir una primera fortificació i entre els segles XIV i XV una segona, o que sobre la porta original de l’edifici hi havia un matacà, una estructura defensiva a modus de parapet de les quals no hi ha massa vestigis.

A data d’avui, l’arqueòleg Ivan Salvadó segueix treballant a l’església de la Doma per acabar d’analitzar tota l’estructura arqueològica.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.