El voluntari a Idomeni, Juanma Rojas, condemnat a mig any de presó

0
Juanma Rojas_01

El jutge de la ciutat grega de Kilkis, ciutat propera a la frontera amb Macedònia i Bulgària, ha declarat culpables de desordres públics contra l’estat grec al garriguenc Juanma Rojas, membre del secretariat nacional de la CUP, i al seu company d’activisme, Arnau Rojas, de Sabadell.

Ambdós evitaran trepitjar la presó a Grècia, doncs la condemna de tres anys que es demanava ha quedat reduïda a mig, al desestimar-se l’acusació d’actuació amb violència contra la policia de Macedònia i d’empitjorament de les relacions entre Grècia i aquest estat. De la mateixa manera, a cap dels dos –que no varen assistir al judici, emparant-se en una llei que els permetia absentar-se’n- , tampoc se’ls vetarà l’entrada al país hel·lènic.

En declaracions al rotatiu El 9 Nou, Juanma Rojas explicava la seva conformitat amb la pena imposada, assegurant que “hagi anat com hagi anat, ens traiem un pes de sobre i no hi volem perdre ni més temps ni més diners”. Tot i això, l’acusat insisteix en la seva innocència: “En cap moment no vam participar en els aldarulls de què ens ha acusat la justícia grega. Només vam ser allà fent assistència als refugiats que volien passar a Macedònia i fent fotos del que passava. Res més”.

Juanma Rojas va ser detingut el passat mes d’abril i posat en llibertat poc després.

Article anteriorRoben de matinada a La Botigueta i Fotoclic
Article següentNovetats sobre la construcció de la fortificació de la Doma
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.