El voluntari a Idomeni, Juanma Rojas, condemnat a mig any de presó

0
170

El jutge de la ciutat grega de Kilkis, ciutat propera a la frontera amb Macedònia i Bulgària, ha declarat culpables de desordres públics contra l’estat grec al garriguenc Juanma Rojas, membre del secretariat nacional de la CUP, i al seu company d’activisme, Arnau Rojas, de Sabadell.

Ambdós evitaran trepitjar la presó a Grècia, doncs la condemna de tres anys que es demanava ha quedat reduïda a mig, al desestimar-se l’acusació d’actuació amb violència contra la policia de Macedònia i d’empitjorament de les relacions entre Grècia i aquest estat. De la mateixa manera, a cap dels dos –que no varen assistir al judici, emparant-se en una llei que els permetia absentar-se’n- , tampoc se’ls vetarà l’entrada al país hel·lènic.

En declaracions al rotatiu El 9 Nou, Juanma Rojas explicava la seva conformitat amb la pena imposada, assegurant que “hagi anat com hagi anat, ens traiem un pes de sobre i no hi volem perdre ni més temps ni més diners”. Tot i això, l’acusat insisteix en la seva innocència: “En cap moment no vam participar en els aldarulls de què ens ha acusat la justícia grega. Només vam ser allà fent assistència als refugiats que volien passar a Macedònia i fent fotos del que passava. Res més”.

Juanma Rojas va ser detingut el passat mes d’abril i posat en llibertat poc després.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.