– 2 ous.
– 10 g. farina de blat.
– 400 ml. de llet.
– 30 g. de sucre.
– 160 g. de suc de poma.
– 1 branca de canyella.
– 1 poma.
– 2 cullerades soperes de sucre morè.
– 1 cullerada sopera de mantega.
Elaboració
El suc de poma el podem comprar o fer a casa amb la liquadora, o si no el podem preparar fent coure a foc suau la pell de la poma amb 200 ml. d’aigua durant 15 minuts. Tot seguit la colem i ja tenim una infusió de poma.
Per fer les pomes caramel·litzades, les pelem i tallem en trossos petits.
En una paella posem la mantega i quan s’hagi desfet afegim la poma i el sucre morè. Deixem que es faci a foc lent fins que estiguin toves i caramel·litzades. Les hem de moure perquè no es cremin.
Per fer les natilles, agafem mig got de llet freda i afegim la farina de blat de moro per tal de diluir-la. En una cassola posem la resta de llet, amb el sucre, la canyella i el suc de poma, i ho fem bullir, ho tapem i ho reservem.
En un bol batem els ous afegint la llet amb la farina de blat de moro i anem afegint-hi la llet aromatitzada sense para de remenar.
Tornem a posar el foc baix i remenem fins que agafi l’espessor que ens agradi.
En uns gots o copes posem a la base una mica de la poma que tenim reservada, i a sobre les natilles. Ho posem a la nevera fins que es refredi.
A l’hora de servir, decorem amb una mica més de poma i unes ametlles crocant.