Natilles de poma amb poma caramel•litzada i ametlla crocant

0
220

Ingredients (4 persones)

– 2 ous.

– 10 g. farina de blat.

– 400 ml. de llet.

– 30 g. de sucre.

– 160 g. de suc de poma.

– 1 branca de canyella.

– 1 poma.

– 2 cullerades soperes de sucre morè.

– 1 cullerada sopera de mantega.

Elaboració

El suc de poma el podem comprar o fer a casa amb la liquadora, o si no el podem preparar fent  coure a foc suau la pell de la poma amb 200 ml. d’aigua durant 15 minuts. Tot seguit la colem i ja tenim una infusió de poma.

Per fer les pomes caramel·litzades, les pelem i tallem en trossos petits.

En una paella posem la mantega i quan s’hagi desfet afegim la poma i el sucre morè. Deixem que es faci a foc lent fins que estiguin toves i caramel·litzades. Les hem de moure perquè no es cremin.

Per fer les natilles, agafem mig got de llet freda i afegim la farina de blat de moro per tal de diluir-la. En una cassola posem la resta de llet, amb el sucre, la canyella i el suc de poma, i ho fem bullir, ho tapem i ho reservem.

En un bol batem els ous afegint la llet amb la farina de blat de moro i anem afegint-hi  la llet aromatitzada sense para de remenar.

Tornem a posar el foc baix i remenem fins que agafi l’espessor que ens agradi.

En uns gots o copes posem a la base una mica de la poma que tenim reservada, i a sobre les natilles. Ho posem  a la nevera fins que es refredi.

A l’hora de servir, decorem amb una mica més de poma i unes ametlles crocant.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.