Garriguencs en defensa de la democràcia, dilluns cap a Barcelona

0
182

El proper dilluns dia 6 de febrer, un atac frontal a la democràcia més elemental –un més– per part de l’estat espanyol és a punt de perpetrar-se: es jutjarà l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega per haver propiciat la votació del 9 de novembre de 2014 sobre la independència de Catalunya. És a dir: es considera que hi ha indicis de delicte en l’acte d’haver possibilitat un procés participatiu perquè la gent expressi la seva opinió. Tal i com sona.

Mas afronta una petició de deu anys d’inhabilitació de la fiscalia per organitzar la consulta. A ell, com a Ortega i Rigau (aleshores conselleres del govern), se’ls atribueix els delictes de desobediència, prevaricació, malversació i usurpació de funcions.

És per tot això que, des de l’Assemblea Nacional Catalana, s’ha impulsat una nova manifestació per a donar suport als acusats i demostrar, una vegada més, que el poble català no restarà callat davant els ultratges i les males pràctiques d’un estat que ha perdut el nord.

Portar a judici a qui sigui per impulsar una consulta popular, ens hauria d’escandalitzar sense matisos, si ens fem dir demòcrates. No hi ha colors ni tendències polítiques que ho excusin: el 6F, ens jutgen a tots. 

Pots desplaçar-te a Barcelona, davant la seu del TSJC, amb els autocars de l’ANC de la Garriga (Facebook/Twitter), que sortiran de la Sínia a les 6:30 h (cal adquirir tiquets previs a La Vienesa o a la Carnisseria Valldeoriola per tan sols 5 euros). De la mateixa manera, pots sumar-te als més de 15.000 inscrits que han confirmat la seva participació a la protesta, seguint aquest enllaç.

Les fermes conviccions democràtiques dels components de la redacció de La Garriga Digital.cat ens han obligat a escriure aquest article que, certament, haguéssim preferit no haver de fer mai.

La Garriga Digital.cat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.