Representants de la Comuna de Bab Taza visiten l’Ajuntament de la Garriga

0
Bab Taza_LG_01

El passat 25 de gener es varen reunir l’alcaldessa de la Garriga, Sra. Meritxell Budó, i diversos regidors i regidores amb l’alcalde de Bab Taza, Sr. Saadoun, i els regidors i regidora que l’acompanyaven, en una visita que tenia lloc d’acord amb el projecte d’implantació d’un Centre de Formació de Participació, Igualtat i Qualitat Democràtica a dita comuna, situada a les Muntanyes del Rif i a la falda d’un parc nacional pulmó de la Regió de Tànger Tetuan.

En les intervencions dels representants dels dos municipis es va posar de manifest la voluntat que aquest projecte, finançat per la Diputació de Barcelona, suposi l’inici d’una estreta relació que doni la possibilitat d’intercanviar coneixements i metodologies de treball, no només en els aspectes que s’indiquen en el projecte, sinó en d’altres com el turisme rural ecològic, el medi ambient, la gestió administrativa i d’altres que es poden anant posant de manifest d’acord amb les necessitats de la societat de Bab Taza, a través de les demandes de les entitats i associacions del seu territori.

Durant la reunió es va fer palès que, en molts aspectes, els dos municipis tenen similituds, tant geogràficament com pel que fa a temes socioeconòmics, fet que permetrà poder compartir experiències i, per tant, esdevenir una col·laboració positiva pel futur desenvolupament del municipi de Bab Taza. Així ho consideren el Sr. Saadoun, la part col·laboradora de l’Ajuntament de la Garriga i dels altres partenaires (socis) del projecte: la Fundació Universitària Martí l’Humà, l’entitat Mirada Local i l’Associació Cultural Asilah–La Garriga.

El dia abans, les autoritats de Bab Taza havien tingut ocasió de visitar la Diputació de Barcelona i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, on van ser rebuts pels responsables de Cooperació i de l’Escola, respectivament, i varen rebre informació del funcionament d’aquests organismes.

En acabar l’acte, l’alcalde de Bab Taza i l’alcaldessa de la Garriga van mostrar el seu agraïment a les persones que estan col·laborant en el projecte: Jordi Salayet, Mohamed Ejjebari i Frederic Moreno, de la Garriga; així com als responsables de Mirada Local, Ignasi Roche i Francesc Coral, pel seu treball realitzat, alhora que els animaven a seguir com fins ara.

El Sr. Saadoun també va manifestar la intenció de proposar al Ple Municipal de Bab Taza el bateig amb el nom de La Garriga d’una plaça del seu municipi, on hi ha un jardí que li ha recordat al que tenim a la Garriga entre el Passeig dels Til·lers i l’estació.

Per altra banda, el mes de març acaba la primera fase del projecte amb la presentació de l’informe i diagnosi per part de la Fundació Universitària Martí l’Humà del què i com ha de ser el Centre de Formació; hi ha prevista una segona fase, que serà la implantació del Centre, el qual el Sr. SAADOUN ja ha comunicat que s’instal·larà en un edifici separat però dins la zona on hi ha les dependències municipals, fet que demostra la voluntat política de tirar-lo endavant.

Frederic Moreno

Article anteriorPas important per a la reobertura del servei nocturn del CAP
Article següentFre a la mobilitat i al futur
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.