Possibles nevades a mitjans de setmana a la Garriga

0
Marti Oliveras_02

El temps de les últimes jornades ha vingut marcat pels núvols abundants i les precipitacions.

Una pluja molt ben caiguda que, al llarg del passat cap de setmana i dilluns, ha acumulat un total de 31 mm a la Garriga i que ha sigut en forma de neu al Montseny, a partir d’uns 1000 m d’altitud.

També cal destacar el vent, que ha comportat un fort temporal de gregal a tota la costa catalana amb onades superiors als 5 m d’alçada i que aquí ens ha deixat cops màxims de fins a 80 km/h, accentuant clarament la sensació de fred.

Tot plegat, però, ha anat clarament a la baixa al llarg d’aquest dilluns i aquest començament de setmana es presenta força tranquil.

Amb tot, el dimarts serà, molt probablement, el dia més assolellat i estable de tota la setmana, amb domini del sol que permetrà una recuperació de les temperatures màximes. Aquesta pujada, però, durarà poc, perquè de cara al dimecres un embossament d’aire fred s’instal·larà a la vertical de Catalunya, implicant una breu però contundent inestabilització de l’atmosfera amb noves precipitacions. I atents al que pugui passar dimecres, perquè els -32ºC que tindrem a 5500 m serà suficient aire fred com per fer caure la cota de neu per sota dels 400 metres, si és que acaba precipitant amb una mica de cara i ulls. Es tracta d’una situació complexa en la seva predicció i que, per tant, caldrà seguir amb molta atenció.

Montseny nevat_Oriol_Raurell_01Arribats a aquest punt, la pregunta que molts de vosaltres us fareu és: baixarà la neu al nostre poble? O, com el cap de setmana, es quedarà altre cop només al Montseny?

És difícil de dir, però la possibilitat existeix. Ara bé, tot acabarà depenent de la intensitat i durada de les precipitacions. Alguns models opten per donar els màxims de precipitació entre el migdia i la primera meitat de la tarda, mentre que altres es decanten més per la tarda vespre i fins entrada la nit. També caldrà veure si acaben arribant les precipitacions a la nostra zona, cosa que sí sembla clara. Però si acaba precipitant durant la tarda vespre, la possibilitat de veure nevar serà major.

Recordem que la Garriga està a una altitud a cavall dels 250 i els 300 m. Amb tot, la cota de neu “teòrica” voltaria entre els 300 i els 400 m, més alta al matí. Diem “teòrica” perquè en moments de ruixat més intens, aquesta cota podria desplomar-se fins els 200 m tan sols. 

Si fem cas, doncs, als mapes, tenim força números de veure nevar, encara que sembla que seria poca cosa.. 

En dies posteriors, la situació meteorològica no acabarà de fer net i, si bé dijous farà sol en conjunt, de cara a divendres i el cap de setmana, els núvols tornarien a guanyar terreny i tot fa pensar que podrien tornar a sovintejar alguns ruixats, menys importants, en principi, que els que hem tingut darrerament.

Les temperatures baixaran de forma clara entre dimecres i dijous, i tendirien a recuperar-se una mica a finals de setmana. Tot plegat, però, amb un ambient que seguirà de ple hivern, amb màximes al voltant dels 10ºC i novament amb algunes glaçades febles a primera hora del dia, més probables dimecres i dijous.

Seguirem la situació i informarem properament. I aquesta setmana estigueu atents al nostre compte de Twitter (@GarrigaMeteo), perquè informarem minut a minut del que acabi succeint a mitjans de setmana.

Bona setmana a tots, salut i méteo!

@GarrigaMeteo

Article anterior‘Colla Som-hi, Som-hi’, 25 anys descobrint Catalunya
Article següentQui fracassa, el Procés… o l’estat espanyol?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.