Avui us presentem una recepta molt senzilla que hem realitzat amb una tècnica de cuina que consisteix en coure un aliment amb un embolcall resistent a la calor, com per exemple el paper d’alumini o el paper sulfuritzat. Dins de l’embolcall hem d’aplicar una mica d’oli a la superfície, després col·locar l’aliment i, posteriorment, tancar-lo hermèticament perquè aquest es cuini amb el vapor que es genera a l’interior.
Aquesta tècnica s’utilitza més per cuinar peixos, però avui la farem amb carn, per la qual cosa el temps necessari és bastant superior però el resultat és deliciós, ja que la carn queda molt tendra i gustosa.
INGREDIENTS (4 PERSONES)
– 8 espatlletes de conill.
– Oli, sal, pebre, all i herbes.
ELABORACIÓ
- Tallem 4 trossos de paper d’alumini o de paper sulfuritzat i apliquem una mica d’oli d’oliva verge extra. A continuació agafem d’aquests i hi col·loquem dues espatllats salpebrades, herbes aromàtiques i un all sencer. Reguem el conjunt amb una cullerada d’oli.
- Tanquem els paquet i repetim la mateixa operació amb les altres espatlletes.
- Fornegem durant 50 minuts amb el forn ja escalfat a 200ºC. Si volem que ens quedi una capa cruixent l’hem de deixar uns 40 minuts, en total 90 minuts.
- Ja podem retirar del paper i sevir.