Un dia qualsevol al Barri de Dalt (I)

0
thumb font santa digna

QUIMETA: Carai Montserrat, quin goig que fas, se’t veu contenta.

MONTSERRAT: Ai, Quimeta! És que he fet una troballa que cal escampar pel poble.

QUIMETA: Digues, digues… Em tens impacient i ja saps que de xafardera i xerrameca en sóc una estona.

MONTSERRAT: Doncs t’ho explico: aquest matí en Fermí, els nanos i jo hem anat a fer un tomb i, tot passejant mirant com havia quedat el carrer Calàbria, no ens n’hem adonat  i ja estàvem al Barri de Dalt.

QUIMETA : Què dius ara! Ha quedat maco, oi, el carrer? Però quina  caminada, uf!

MONTSERRAT: No! Si està a 2 passes del centre i, noia, t’he de dir que n’hem gaudit tant que hi anirem molt sovint.

QUIMETA: Però, què hi ha allà? Jo no hi tinc tirada.

MONTSERRAT: Això mateix pensava jo, mira que en som de cabuts, no veiem més enllà de la punta del nas.

QUIMETA: Segueix, que em tens intrigada.

MONTSERRAT: Ja saps que en Ramonet fa dies que ens dóna la tabarra que vol ser músic. Doncs allà al Barri hi ha una nova escola d’expressió musical que es diu La Clau. Ens ha convençut i li hem apuntat. Estava tant eufòric que no ha volgut ni esmorzar. La Mariona, gelosa també volia alguna cosa per a ella, i s’ha emmurriat una bona estona fins que hem vist l’Autoescola Andreu... Se li han obert les ganes de treure’s el carnet de conduir, i fet,  ja està apuntada!

QUIMETA:  És veritat! Que a l’estiu va fer 18 anys , com passa el temps…

MONTSERRAT: Saps a qui hem vist? En Toni, l’exmarit de la Maria, que anava al Bar Juanillo. L’hem acompanyat a esmorzar i nena, quins entrepans més bons! En Toni ens ha dit que fan una brasa deliciosa i que els diumenges, quan arriben del tomb amb bici, hi paren sempre a fer el vermut .

QUIMETA: En Toni encara està tant guapo? A veure si hi vaig jo un diumenge i me’l trobo!

MONTSERRAT: Sí que fa goig, sí. M’ha fet il·lusió tornar-lo a veure.

Després he vist l’habitació que ha comprat la veïna pel nadó que està apunt d’arribar, allà al Mobel Baby. I perquè ja no tindré més canalla, que si no ja sé quina decoració hi posaria a la paret! Et fan els dibuixos que tu vulguis!

QUIMETA: No sé pas de quina veïna em parles!  

MONTSERRAT: Sí, dona, la Gertrudis, la del 3º 1ª, està embarassada del seu tercer fil. Ja cal que treballi força el seu home, que haurà de mantenir una boca més.

QUIMETA: Ja ho pots ben dir… Tal i com està tot plegat, no sé on anirem a parar. I vols dir que hi cabran al seu piset tan petit?

MONTSERRAT: Segur que s’espavilarà. Ara, escolta bé: mentre el Fermí ha estat mirant i remenant per La Calaixeria, on ha trobat autèntiques i originals meravelles i l’ha fet petar una bona estona amb l’Agustí, en Ramonet, que no havia volgut esmorzar amb nosaltres, s’ha menjat una mena d’entrepà d’aquest que et posen la carn que hi tenen penjada allà al Bar Teatre, i se’n llepava els dits.

Ben a prop a El Racó de la Txus, ens hem firat amb unes mantes pel sofà d’allò més calentones i també amb estris per la cuina i el bany, a més d’uns mobles auxiliars i cosetes ben bufones per la decoració de casa.

Al davant mateix la Mariona ha obert els ulls com plats. A Kabells & Tints s’ha comprat de tot: xampú i escuma pel cabell, crema pel cos, pintallavis, pinta ungles… Estava tant contenta que ha anat a la plaça de les Nines a fer-se “selfis”, diu ella. Però com no quedava contenta amb el resultat, tota maquillada s’ha anat a fer una foto d’estudi a Andreu Fotògraf.

Mentre ella era dins, m’he anat a comprar una revista a l’Estanc de Dalt i he quedat ben parada. A més d’estanc, on hi tenen una cava de puros fantàstica, també hi ha objectes de regal, marroquineria, caramels…

QUIMETA: Renoi, si que hi ha coses allà dalt, jo també hi vull anar.

MONTSERRAT: Doncs tenia pensat tornar-hi demà. M’han quedat un munt de coses per veure i comprar. Quedem per anar-hi juntes?

QUIMETA: Doncs sí, demà mateix si vols!

Mira, per aquí ve la Digna. Li vaig a demanar que vingui a casa a fer una demostració del Tupperware, fa uns menjars per llepar-se’n els dits i, amb l’excusa, ens reunim una bona colla i la fem petar una estona. Aprofitant que ve Nadal, un Tupperware es un bon regal.

Continuarà

Maria Guri, veïna del Barri de Dalt    

Article anteriorArriben canvis! Setmana de transició entre l’anticicló i les pluges
Article següentComerços de la Garriga comencen la campanya ‘I tu, jugues en català?’
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.