Comerços de la Garriga comencen la campanya ‘I tu, jugues en català?’

0
135

A la Garriga disposem de tres botigues que quan s’acosten les festes de Nadal ja preparen els seus aparadors amb les joguines que tenen en català. I és que el fet de jugar en català, a la Garriga, té moltes possibilitats, des de contes i lectures sobre el Nadal i les de Bola de Drac, fins a trencaclosques sobre com conèixer millor les comarques de Catalunya, entre altres jocs.

Si ens acostem a la llibreria Biset, situada al carrer del Centre, núm. 3, dintre de la tria de joguines, n’hem escollit una, el Repte Dinamiks del Club Súper 3, un joc divertit per a la canalla que ens el recomanen. El Nadal ja ha arribat a Can Biset!

Si fem una ullada a la llibreria l’Esplai, que és al carrer Banys 35, també hi tenen un ventall ampli de lectures en català. I pel que fa al tema de jocs de taula, disposen dels mots encreuats del fabricant Cayro, que es dedica a potenciar els jocs en català. És per això que podem acostar-nos a veure l’oferta de joguines en català a l‘Esplai.

Si seguim buscant, trobarem al carrer Can Xic Corder 13 la botiga taller Can Xic, que ara celebra els seus 3 anys dedicats a les joguines i la seva elaboració. Han preparat per aquest Nadal unes casetes per a criatures del bosc, fetes amb fusta i suro gairebé de quilòmetre 0. També tenen uns nins per a les casetes elaborats a l’Empordà, la casa Grapat per una empresa que treballa la fusta. I per als més grans, tenen a la venda uns rètols de fusta de la casa Stampam, una fàbrica d’Osona, que fa paraules boniques per decorar les parets com Lloc de somriure, Casa feliç …

El Consorci per la Normalització Lingüística, a través de l’Oficina de Català, promou la campanya I tu, jugues en català? entre els establiments de la població per difondre el joc en català davant de la multiplicació de jocs i joguines en la nostra llengua que a través de diferents fabricants com Devir, Cap de colla, Catalanogames o Nutrigame, entre d’altres, volen que jugar en català deixi de ser una cosa extraordinària per la manca de productes.

OC de la Garriga (Consorci per a la Normalització Lingüística)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.