Comerços de la Garriga comencen la campanya ‘I tu, jugues en català?’

0
I tu_jugues_en_catala_2016

A la Garriga disposem de tres botigues que quan s’acosten les festes de Nadal ja preparen els seus aparadors amb les joguines que tenen en català. I és que el fet de jugar en català, a la Garriga, té moltes possibilitats, des de contes i lectures sobre el Nadal i les de Bola de Drac, fins a trencaclosques sobre com conèixer millor les comarques de Catalunya, entre altres jocs.

Si ens acostem a la llibreria Biset, situada al carrer del Centre, núm. 3, dintre de la tria de joguines, n’hem escollit una, el Repte Dinamiks del Club Súper 3, un joc divertit per a la canalla que ens el recomanen. El Nadal ja ha arribat a Can Biset!

Si fem una ullada a la llibreria l’Esplai, que és al carrer Banys 35, també hi tenen un ventall ampli de lectures en català. I pel que fa al tema de jocs de taula, disposen dels mots encreuats del fabricant Cayro, que es dedica a potenciar els jocs en català. És per això que podem acostar-nos a veure l’oferta de joguines en català a l‘Esplai.

Si seguim buscant, trobarem al carrer Can Xic Corder 13 la botiga taller Can Xic, que ara celebra els seus 3 anys dedicats a les joguines i la seva elaboració. Han preparat per aquest Nadal unes casetes per a criatures del bosc, fetes amb fusta i suro gairebé de quilòmetre 0. També tenen uns nins per a les casetes elaborats a l’Empordà, la casa Grapat per una empresa que treballa la fusta. I per als més grans, tenen a la venda uns rètols de fusta de la casa Stampam, una fàbrica d’Osona, que fa paraules boniques per decorar les parets com Lloc de somriure, Casa feliç …

El Consorci per la Normalització Lingüística, a través de l’Oficina de Català, promou la campanya I tu, jugues en català? entre els establiments de la població per difondre el joc en català davant de la multiplicació de jocs i joguines en la nostra llengua que a través de diferents fabricants com Devir, Cap de colla, Catalanogames o Nutrigame, entre d’altres, volen que jugar en català deixi de ser una cosa extraordinària per la manca de productes.

OC de la Garriga (Consorci per a la Normalització Lingüística)

Article anteriorUn dia qualsevol al Barri de Dalt (I)
Article següentL’origen o la llengua condicionen un referèndum?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.