Hi ha republicans a Catalunya que prefereixen ser monàrquics i castigats?

0
Per la_Dignitat_Logo

Ha transcendit, recentment, que Adolfo Suárez va confessar en una entrevista, a micròfon tancat, que no van sotmetre a referèndum la continuïtat de la monarquia després de la mort del dictador perquè sabien que guanyaria la contraria a la seva opció, és a dir, el NO. Fou per això que la van incloure a la Constitució del 78.

Què es votaria ara, a Catalunya? Els partits PSC, ICV i CSQEP es declaren republicans. I què són els seus votants? Segurament, republicans! És una situació coherent? Mentrestant, la majoria del Parlament, amb una sòlida presència de vots al darrere, opta per convertir Catalunya en una República independent, però PSC, ICV i CSQEP s’hi oposen. O sigui… són republicans però prefereixen la monarquia? Diuen voler benestar, llibertat, democràcia i justícia social, però prefereixen seguir sent dependents i maltractats? Això és lògic? Tots els seus militants i votants tenen l’opció de protagonitzar una moderna república democràtica. És digne que els seus líders els la neguin?

Què deuen, els habitants de Catalunya, a la monarquia espanyola? Esther Vera, al diari ARA, publicava: “Interlocutors recents de Felip VI diuen que està “més proactiu que mai” en l’intent de trobar una sortida pactada i evitar que Catalunya aconsegueixi la seva independència”. Què va significar i significa per als habitants de Catalunya els Decrets de Nova Planta, els efectes dels quals encara perduren i que tan bé reprodueixen els governs espanyols? Aquí està la història i els resultats! Cal recordar que Juan Carlos I va qualificar de “quimera” les aspiracions dels catalans? Diu: “més proactiu que mai”. Per a què? Per defensar les justes aspiracions dels catalans o per evitar que es materialitzin? Aquí estan els fets. Sortida pactada? Existeix alguna oferta que millori els beneficis de la independència? Cap! Per què “proactiu”? Doncs està clar: per evitar que Catalunya pugui aconseguir la seva independència. Això és el que defensen els líders que s’autoanomenen republicans però prefereixen la monarquia? És el que prefereixen els seus votants i és el millor per a tots els votants catalans i les seves famílies? Què justifica voler seguir sota la monarquia espanyola?

República o monarquia? Són només continents, models. L’important són (seran!) els continguts. Hi ha monarquies perfectament democràtiques i repúbliques bananeres poc o gens democràtiques. Però els líders “republicans” de PSC, ICV i CSQEP, prefereixen seguir sota l’estat espanyol poc o gens exemplar.

Com serà la República catalana? Decidiran els votants catalans de cara al seu millor i major benestar, justícia social, llibertat, dignitat i democràcia real… només si s’independitzen. No sabem com ens anirà amb la república independent però sí sabem (i ho patim!) com ens va sent dependents d’una monarquia i estat com l’espanyol.

Si els qui es diuen republicans de debò volen el millor futur per als seus… què és el coherent, el digne? República independent o monarquia i estat espanyol opressor de tots els catalans?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ / PREGUNTES OPORTUNES Bloc Facebook / Mail

Article anteriorL’equip de govern de l’Ajuntament treballarà el dia 6
Article següentPeres amb vestit de pasta de full
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.