La Garriga torna a dedicar una festa a la mongeta del ganxet

0
Festa de_la_mongeta_del_ganxet_2016

L’any passat, per aquestes dates, la Garriga va celebrar la primera edició de la Festa de la mongeta del ganxet, amb uns resultats notables que han fet que enguany es repeteixi l’experiència de la mà de l’Associació Agrària de la Garriga i l’Ajuntament, impulsors d’una nova jornada dedicada a aquest llegum, que gaudeix de la Denominació d’Origen Protegida des del passat 23 d’abril de 2007, a petició expressa de la Generalitat de Catalunya (sota els noms de Mongeta del Ganxet Vallès-Maresme i Fesol del Ganxet Vallès-Maresme).

Aquest any, la festa tindrà lloc el proper diumenge 4 de desembre, i constarà de diverses activitats de matí i tarda: s’hi farà una bicicletada, hi haurà una zona de jocs tradicionals instal·lada a la plaça de Can Dachs, s’hi farà una tria, batuda i garbellada de mongetes i també un concurs de plats elaborats amb aquest llegum (inscripció oberta fins el dia 30!). A més, es podrà gaudir d’un concert a càrrec de Xarop de Canya i d’un dinar popular amb aquest producte com a protagonista.

Durant tota la setmana, a més, es podrà degustar a multitud de restaurants de la Garriga de plats elaborats amb mongeta del ganxet.

Article anteriorSílvia Segura, tercera a la darrera edició de la cursa Jean Bouin
Article següentDiàleg amb l’estat espanyol? Quines línies vermelles fixem nosaltres?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.