La Garriga incrementa el seu patrimoni romà amb una nova vil·la

0
vila romana_nov_02

Les ruïnes romanes de Can Terrers, amb les seves espectaculars termes, van ser declarades l’abril de 2001 Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, fet que les equiparava a conjunts monumentals tan destacats com la ciutat romana d’Empúries o el fòrum de Tarragona. I a la Garriga, més enllà d’aquest conjunt arqueològic, també hi trobem les restes de Can Noguera, fet que ja reafirmava el municipi com a referent històric i patrimonial de la comarca i del país.

Doncs bé, aquest matí s’ha confirmat l’existència d’una nova vil·la romana, que data d’entre el segle I aC i el V dC, a uns terrenys propers a la Bòbila, gràcies a la feina dels arqueòlegs de l’empresa Àtics S.L., contractada per la Generalitat, després d’uns treballs que van començar a principis de d’aquest 2016 mitjançant la tècnica de georadar.

vila romana_nov_01Després de les primeres excavacions, s’han pogut confirmar les sospites suscitades gràcies a l’esmentada tècnica i a hores d’ara ja s’ha fet pública la troballa de murs d’habitatges, d’almenys una tomba amb part d’un esquelet humà i de diverses dolia (recipients que empraven per a emmagatzemar oli i gra).

Si bé aquesta confirmació no ha estat una sorpresa –aquest jaciment ja s’havia documentat per Josep Maurí i d’altres aficionats a l’arqueologia durant la dècada dels 50 i s’hi van dur a terme algunes prospeccions a finals del segle XIX-, suposa una gran notícia pel municipi.

Algunes de les restes trobades durant les primeres actuacions esmentades es troben al Museu Episcopal de Vic i les que es recuperin en futures introspeccions s’inventariaran, s’estudiaran i es conservaran al Museu de Granollers.

Fotografia cedida per l’Ajuntament de la Garriga

Article anteriorArtur Mas explica el seu ideal de país davant de 150 persones a la Garriga
Article següentFins el dia 13 es poden fer arribar suggeriments per als propers pressupostos
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.