Gòspel contra la fam

0
Cor Carlit_Gospel_01

Aquest 27 de novembre, el Cor Carlit et convida a entrar al món màgic de la música gòspel en un concert solidari al Teatre El Patronat titulat “Buscant l’essència”, organitzat per Mans Unides. Els beneficis dels vuit euros de l’entrada, esdevindran un donatiu per a l’última campanya de l’ONG, “Planta-li cara a la fam”, amb l’objectiu millorar la situació socioeconòmica de 400 dones descastades i tribals del districte d’Amravati, a l’Índia.

Gospel 01Aquest diumenge, doncs, es podrà gaudir de l’actuació del que és el cor d’aquest estil musical americà d’origen religiós (gospel, en anglès, significa evangeli) més antic de l’estat espanyol. Serà a les 18 h, però les entrades es poden adquirir de forma anticipada a Finques Montvidal (c. Calàbria 59), la Rectoria parroquial, Can Baldich (c. Banys 54) i a la taquilla del teatre, una hora abans.

Amb una ja dilatada trajectòria, el Cor Carlit Gòspel es presenta de la següent manera:

La nostra experiència ens ha portat a poder transmetre aquest estil musical en estat pur: des del cor, amb autenticitat, sense barreres i amb generositat.

La temporada 1987-1988 va començar el nostre viatge que ens ha dut fins aquí i, des de llavors, estem en moviment, anem creixent en tots els sentits. Vàrem començar sent 15 cantaires i ara ja en som uns noranta. Abans, havíem d’explicar què era el que cantàvem, però ara ja no calen paraules… tot és sentiment. Aquesta evolució ens ha plantejat reptes que ens han dut a buscar la font pura del gòspel i trobar la seva essència, treballant un repertori actual que és a l’avantguarda dels cors de renom dels EEUU.

Per què gòspel

En paraules d’Anna Roqué, directora del Cor Carlit Gòspel, “aquesta música té una mena de màgia que porta a un estat superior. El gòspel té un sentit de transcendència: comunica directament la persona que canta, i la que escolta, amb el seu propi Déu, amb la seva pròpia ànima. El gòspel comunica i es comunica amb el cor i dóna pau, alegria, esperança. Perquè quan cantes i escoltes gòspel et sents ple, és un massatge per a l’ànima. Som un grup especial que hem aconseguit que més de 90 persones tinguin un mateix sentiment i vibrin en el mateix acord. Això fa que el grup tingui una força que trasllada directament al públic i es produeix un efecte multiplicador en espiral que maximitza aquesta força”.

No hi ha dubte, el Cor Calit Gospel mou ànimes. Ànimes que canten, ànimes que escolten i, per això, hem portat el gòspel al Palau de la Música, l’Auditori, Santa Maria del Mar i, tan sols fa un mes, érem al Gran Teatre del Liceu en un concert per la Fundació GAEM i a l’Auditori Cas Serres a Eivissa. No oblidem el darrer estiu, que vàrem fer tres concerts en el segon viatge del Cor Carlit a Chicago, bressol d’aquest estil musical.

Volem fer arribar el gòspel al màxim de gent possible en tots els àmbits i arreu del món i que puguem vibrar i gaudir tots d’aquest so.

Fa 29 anys que fem gòspel i… tot just acabem de començar!!!!

Informació sobre la campanya “Planta-li cara a la fam”

Mans Unides_Diptic_2016_01

 

Mans Unides_Diptic_2016_02

Article anteriorEl Movember a la Garriga recapta gairebé 1000 euros
Article següentLa Garriga, un compromís ferm contra la Violència Sexista
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.