Setmana inestable amb pluges abundants i ambient fred a partir de dimecres

0
216

Setmana molt moguda, la que avui dilluns encetem. I és que la inestabilitat ha arribat coincidint amb aquest dilluns, després d’un cap de setmana molt tranquil, sense precipitacions i amb un ambient prou suau de dia.

L’acostament d’un embossament d’aire fred en alçada i el pas successiu de diverses línies frontals faran que el temps d’aquesta setmana faci honor a l’estació en què ens trobem. La pluja, el vent, la neu (al Pirineu) i el fred arreu a finals de setmana faran que la meteorologia sigui notícia a casa nostra els propers dies.

Així doncs, entre avui dilluns i dimecres s’esperen quantitats de pluja importants a bona part del territori, si bé seran menys importants al Pla de Lleida, a les Terres de l’Ebre i a l’extrem nord-est de Catalunya, al voltant de l’Empordà; unes pluges que aniran caient de forma irregular però a estones intensament, especialment dimecres, punt àlgid de l’episodi.

A partir de llavors, la situació podria millorar una mica, al mateix temps que aniria entrant l’aire fred, de manera que acabarem la setmana amb 6/8°C menys que avui; de cara al cap de setmana, la situació podria tornar-se a tornar inestable, clarament amb noves pluges.

De totes maneres és aviat per dir-ho, així que caldrà anar-ho seguint i confirmant, si així acaba succeint. Per tant, aquesta setmana sortiu de casa amb paraigües i, a finals d’aquesta, recupereu els abrics, els guants i les bufandes, que tornarà l’ambient hivernal.

Bona setmana, salut i méteo! 

@GarrigaMeteo

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.