La recepta que us proposem avui és una recepta molt antiga, d’elaboració casolana i que tradicionalment és molt típica a la part centre i nord d’Espanya.
Unes postres molt senzilles amb uns ingredients molt bàsics, com són la llet, farina, ou i sucre, que a continuació us passem a explicar com elaborar-les. En aquest cas hem afegit un ingredient com són les nous, i així donar-li un punt diferent, però sense perdre l’essència del que són.
Ingredients ( 6 persones):
– 1 litre de llet sencera. Reservem ½ got per dissoldre la farina de blat de moro.
– 100 g. de farina de blat de moro o Maizena.
– Una pell de llimona sense la parta blanca.
– Una canó de canyella.
– 200 g. de sucre.
– 50 g. de nous pelades.
Per l’arrebossat i fregir
– 2 ous.
– 1 culleradeta de cafè de canyella molta.
– 3 cullerades soperes de sucre.
– Oli sua (per fregir).
Elaboració
– En una cassola posem la llet amb el sucre, la pell de llimona i el canó de canyella fins que arrenqui el bull. Deixem refredar.
– Dissoldrem la farina de blat de moro en el mig got de llet freda.
– Colem la llet que hem bullit i li anem afegint a poc a poc i sense parar de remenar el got de llet amb la farina de blat de moro que hem desfet.
– Tornem a posar al foc fins que tingui l’espessor desitjat i sense parar de remenar durant 10 minuts. Deixem reposar fins que estigui tèbia.
– Afegim les nous a la massa fins que quedin ben integrades.
– Aboquem la massa en una font o en uns motlles que ens agradin i la deixem reposar tapada amb film durant unes 6 hores com a mínim. Encara que és millor d’un dia per l’altre.
– Quan ja ha passat el temps tallem en trossos de la mida que vulguem, però no gaire grans i passem per la farina i l’ou.
– Fregim amb oli ben calent fins que quedin daurats, i disposem a sobre d’un paper de cuina per treure l’excedent d’oli.
– Arrebossem en una barreja que haurem preparat amb el sucre i la canyella.