Llet fregida amb nous

0
326

La recepta que us proposem avui és una recepta molt antiga, d’elaboració casolana i que tradicionalment és molt típica a la part centre i nord d’Espanya.

Unes postres molt senzilles amb uns ingredients molt bàsics, com són la llet, farina, ou i sucre, que a continuació us passem a explicar com elaborar-les. En aquest cas hem afegit un ingredient com són les nous, i així donar-li un punt diferent, però sense perdre l’essència del que són.

Ingredients ( 6 persones):

– 1 litre de llet sencera. Reservem ½ got per dissoldre la farina de blat de moro.

– 100 g. de farina de blat de moro o Maizena.

–  Una pell de llimona sense la parta blanca.

–  Una canó de canyella.

– 200 g. de sucre.

– 50 g. de nous pelades.

Per l’arrebossat i fregir

– 2 ous.

– 1 culleradeta de cafè de canyella molta.

– 3 cullerades soperes de sucre.

– Oli sua (per fregir).

Elaboració

– En una cassola posem la llet amb el sucre, la pell de llimona i el canó de canyella fins que arrenqui el bull. Deixem refredar.

– Dissoldrem la farina de blat de moro en el mig got de llet freda.

– Colem la llet que hem bullit i li anem afegint a poc a poc i sense parar de remenar el got de llet amb la farina de blat de moro que hem desfet.

– Tornem a posar al foc fins que tingui l’espessor desitjat i sense parar de remenar durant 10 minuts. Deixem reposar fins que estigui tèbia.

– Afegim les nous a la massa fins que quedin ben integrades.

– Aboquem la massa en una font o en uns motlles que ens agradin i la deixem reposar tapada amb film durant unes 6 hores com a mínim. Encara que és millor d’un dia per l’altre.

– Quan ja ha passat el temps tallem en trossos de la mida que vulguem, però no gaire grans i passem per la farina i l’ou.

– Fregim amb oli ben calent  fins que quedin daurats, i disposem a sobre d’un paper de cuina per treure l’excedent d’oli.

– Arrebossem en una barreja que haurem preparat amb el sucre i la canyella.

Article anteriorC’s reclama un pla per lluitar contra el malbaratament d’aliments al municipi
Article següentLa Garriga es prepara pel Gran Recapte d’Aliments
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.