C’s reclama un pla per lluitar contra el malbaratament d’aliments al municipi

0
thumb Ciutadans LG logo

El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) la Garriga aposta perquè al municipi s’impulsi un pla per lluitar contra el malbaratament d’aliments. El portaveu de la formació, Ángel Guillén, ha explicat que si s’extrapolen les dades de l’Agència Catalana de Consum sobre malbaratament d’aliments a Catalunya “a la Garriga es llencem cada any 558 tones d’aliments aptes pel consum humà, l’equivalent a 24 camions tipus tràiler amb un cost per persona de 112 €”. Davant d’aquesta situació Guillén ha anunciat que presentarà una moció en el proper Ple municipal en què es reclamen mesures per revertir aquesta situació.

Guillén ha explicat que amb aquesta moció es pretén “engegar una campanya de conscienciació entre veïns, comerciants, restauradors i empresaris de la Garriga per evitar el malbaratament d’aliments” i que aquesta iniciativa no es limiti al període nadalenc, sinó que es porti a terme durant la resta de l’any. A més, també es proposa impulsar  durant el 2017 una mesa de treball formada per associacions d’ajuda a persones en risc d’exclusió, representants polítics, comerciants, restauradors, responsables de cadenes de distribució i empresaris que generin excedents alimentaris “per tal d’intentar posar en marxa un protocol d’actuació que redueixi el malbaratament actual”, ha comentat Guillén.

Finalment, el regidor de C’s ha dit que amb aquesta moció Ciutadans vol que aconseguir que la Garriga “sigui un municipi solidari en aquesta matèria durant tot l’any i que es converteixi en un referent en la lluita contra aquest malbaratament d’aliments que s’ha arrelat tant a la societat occidental” i haagraït que el grup d’Acord-ERC s’hagi sumat a la presentació de la moció esperant que finalment prosperi al Plenari de novembre.

 

Article anteriorSetmana inestable amb pluges abundants i ambient fred a partir de dimecres
Article següentLlet fregida amb nous
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.