La FUMH arrenca un projecte a Tànger-Tetuan per a crear un centre de formació

0
FUMH tànger_01
Membres de FUMH, Mirada Local , Associació Cultural Asilah, Alcalde i Regidors de Bab Taza

La Fundació Universitària Martí l’Humà i l’Ajuntament de la Garriga uneixen esforços per tal de crear un Centre de Participació, Igualtat i Qualitat Democràtica (CPIQD) a la població marroquina de Bab Taza, en un projecte que compta amb el finançament de la Diputació de Barcelona i neix amb la voluntat de promoure la qualitat democràtica en el sistema polític i la societat del Marroc.

Després de superar la primera fase del projecte en què s’ha acordat el conveni entre ambdues institucions, els passats dies 6, 7 i 8 de novembre una delegació formada pel director de la fundació, Jordi Salayet, representants de l’empresa que presta el suport tècnic, Mirada Local, i el president de l’Associació Cultural Asilah de la Garriga, Frederic Moreno, van desplaçar-se a la comuna de Bab Taza per tal d’iniciar els treballs i analitzar les característiques socioculturals i les necessitats existents en matèria formativa.

Durant l’estada, a banda de celebrar una trobada institucional i plenament operativa entre les dues parts, es va procedir a una primera sessió de treball de camp amb agents socials de la zona en la qual es van recollir aportacions i propostes rellevants de cara a la concepció del nou centre de formació. Jordi Salayet, ha valorat que “aquestes jornades de treball han resultat un èxit gràcies a la implicació de tots els actors participants. El bon resultat d’aquest primer intercanvi és una clara mostra que aquest projecte arrenca amb força i que la gent de Bab Taza i la regió de Tànger-Tetuan creu, vol i necessita aquest futur centre de formació”.

Objectius del projecte

La iniciativa consisteix en el disseny i posada en marxa d’un centre de formació especialitzat en les àrees de participació ciutadana, igualtat de gènere i qualitat democràtica a la població marroquina de Bab Taza (regió Tànger-Tetuan). El procés de creació del futur centre persegueix els següents objectius:

1. Implicar de forma intensa i directa els agents socials, econòmics i polítics de la regió Tànger-Tetuan a fi d’adequar el projecte a les necessitats i especificitats socioculturals de la regió

2. Formar tècnics, electes i entitats socials de la regió marroquina en aquelles matèries i continguts que els capacitaran per gestionar el futur centre.

3. Contribuir al foment de la igualtat de gènere, el reforç del paper de la dona com a actor valorat en l’esfera pública i a l’apoderament de la dona de la regió de Tànger-Tetuan.

4. Generar un intercanvi de coneixement i experiències entre els governs locals de Bab Taza, la Garriga i els territoris respectius en matèria de qualitat democràtica, participació i igualtat de gènere.

Per què un centre de formació en igualtat i qualitat democràtica?

El Marroc es troba immers en un canvi profund cap a l’obertura de les seves institucions, l’impuls de la transparència en la gestió pública i el canvi de rol de la dona en els afers públics. En aquest sentit, la creació d’un Centre de Participació, Igualtat i Qualitat Democràtica (CPIQD) representa una passa més en la materialització del canvi de paradigma que les institucions marroquines ja han iniciat. Així doncs, el futur CPIQD esdevindrà un espai formatiu i capacitador de referència per a tècnics, electes i entitats socials del país.

Frederic Moreno, president de l’Associació Cultural Asilah de la Garriga

Article anteriorTot a punt per la segona edició del Ciclocròs de la Garriga
Article següentNou treball dels garriguencs Gospel Joy
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.