La No independència… és dependència (131)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Publicat: (Esther Vera. Diari ARA) “La racionalitat i el contracte social són la base de la democràcia. Hauríem d’admetre que no són suficients per guanyar unes eleccions. La decisió del vot té molt de sentimental”.

Volen tots els votants a Catalunya viure amb el nivell de vida que mereixen pel que generen amb el seu treball, empreses o negocis? Disposar de la millor educació, sanitat i justícia social? Gaudir d’unes infraestructures eficaces, autopistes sense peatge i trens eficients? Viure en una democràcia moderna, autèntica i amb una separació de poders real? Ser tractats i respectats amb la dignitat objectiva i subjectiva que mereixen? Se suposa que sí! Llavors, com és que hi ha encara votants que opten per partits que l’hi dificulten, limiten, i neguen?  Per què el seu vot té molt de sentimental i poc o gens de racional? És evident que hi ha encara molts votants a Catalunya que SÍ estimen a l’estat espanyol. I aquest, els estima a ells?

Fets objectius. S’ha celebrat la investidura del nou govern espanyol. Hi ha hagut alguna aportació dels partits espanyols per corregir les greus mancances que hi ha a i per a Catalunya? Cap! Estima Espanya els votants catalans?

Nou govern. Mateixa política, mateixos responsables. Com amb el PSOE. Cambra de comerç de Barcelona i publicacions: “La inversió de l’Estat a Catalunya cau al nivell més baix en 20 anys”. Rebem només el 8,2% d’inversions en infraestructures. Hauria de ser l’equivalent a l’aportació en % durant 7 anys. Només se’n va complir 1. Mentre es fan autopistes buides entre “res i res” a Espanya, com estan la N-II de Barcelona a la frontera, la N-240 o N-340 amb els seus constants accidents o la B40? Avancen línies d’AVE, permanentment deficitàries i moltes buides que no cobreixen ni les despeses d’explotació. Com està l’eix Mediterrani o les rodalies de Catalunya? “Catalunya és on menys va invertir l’estat en 2015”. “Genera gairebé el 20% de la riquesa produïda però es troba a la cua en recepció de recursos. Exemple: Extremadura disposa de 3.324 € per habitant. Catalunya: 2.024 €. Dèficit fiscal? Continua escandalós: “2012: 14.623 milions €. Efectes? Retallades en sanitat, educació, serveis socials, infraestructures, salaris… Són dades objectives. Estima l’estat espanyol als seus votants a Catalunya? I no parlem dels independentistes!  Els líders dependentistes catalans estimen als seus votants a Catalunya?

Com es justifica que encara hi hagi els qui estimen a l’estat espanyol? Vot sentimental? Ho sembla. Perquè racional no ho és. La volen tant que sacrifiquen la qualitat de vida que mereixen les seves famílies; que empresaris i treballadors es vegin enormement perjudicats, ignorats; que la justícia social es vegi mancada de recursos; que es visqui en un estat pseudodemocrátic? Això és el que prefereixen? Vot sentimental i poc o res racional? És millor ser dependent i castigat que independent i viure millor?

Votar dependènciaés racional o sentimental? Des de la DIGNITAT, és coherent renunciar a valors fonamentals per voler a qui clarament no estima ni als seus propis votants a Catalunya?

Davant d’aquesta realitat, volem independència, o més i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ  /  PREGUNTES OPORTUNES, La Garriga, 07-11-2016

http://dignitat.catalunyalliure.cat  /  http://perladignitat.blog.cat/   /   dignitat@hotmail.com

Article anteriorL’Olímpic assalta el camp de l’Avinyó
Article següentAquest diumenge, vine amb l’ANC de la Garriga a la manifestació de Barcelona
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.